Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsveç’te direğe asılan Erdoğan maketine Altun’dan tepki

İsveç'te direğe asılan Erdoğan maketine Altun'dan tepki


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsveç’in başkenti Stockholm’de tarihi belediye binası önünde toplanan protestocuların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir maketi binanın önündeki direğe asmasına tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ” Alışacaklar, Erdoğan bir dünya gerçeğidir” dedi.

Altun, şu ifadeleri kullandı:

‘İSVEÇ MADRİD’DE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI’

“İsveç’teki PKK terör örgütü mensuplarının Türkiye ve demokratik yollardan başa gelmiş cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz. İsveç makamlarının daha fazla gecikmeksizin terörist gruplara karşı gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. İsveç, 70 yıldır üyesi olduğumuz NATO’ya girmek istiyorsa Madrid’de verdiği sözleri tutmalıdır.

Bu konuda Türkiye’nin herhangi bir taviz vermesini beklemek beyhude olacaktır. PKK terör örgütünün Stockholm’de İsveç hükümetine bu şekilde meydan okuması, İsveçli yetkililerin son günlerde iddia ettikleri gibi terörle mücadelede gerekli adımları atmadığının kanıtıdır.”

‘EYLEMİN FAİLLERİ TASPİT EDİLSİN’

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı’ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada İsveç’in Ankara Büyükelçisi’nin bakanlığa çağrıldığı aktarıldı.

Açıklama şöyle:

“PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 11 Ocak günü Stokholm’de gerçekleştirilen, Sayın Cumhurbaşkanımızı da hedef alan terör propagandasıyla ilgili olarak İsveç’in Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak tepkimiz ifade edilmiştir.

Büyükelçiye, bu menfur eylemi şiddetle kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, İsveç’in Üçlü Ahitname’yle verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali olan ve ülkemizin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi talep edilmiştir.

Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılması ve İsveç’in taahhütlerini yerine getirmesi yönündeki beklentimiz vurgulanmıştır.”

SOYLU: ERDOĞAN BİR DÜNYA GERÇEĞİDİR

Konuya dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir açıklama yaptı. Soylu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Terör örgütleri zehirli yılan gibidir aynı çuvala gireni sokar… Sarı torbalara itiraz edenler, İsveç’te terörün hain yüzüyle tekrar karşılaşmıştır. Dünyadaki terör örgütlerini de dize getireceğiz derken bunu kastetmiştik.

Alışacaklar Recep Tayyip Erdoğan bir dünya gerçeğidir.”

DIŞİŞLERİ BAKANI BİLLSTRÖM: İĞRENÇ

Söz konusu protestoya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, “Seçilmiş bir cumhurbaşkanını belediye binası dışında idam ediliyormuş gibi tasvir etmek iğrenç” demişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version