Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail ordusu Gazze’ye hava saldırısı yaptı

İsrail ordusu Gazze'ye hava saldırısı yaptı


İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’ndaki baskınında dün ikisi sivil yedisi Filistinli farklı silahlı grupların üyesi dokuz kişiyi öldürmesinin ardından şiddet dalgası Hamas’ın kontrolündeki Gazze’ye de yayıldı.

Dün gece yarısı Filistinli gruplar İsrail’in güneyne iki roket fırlattı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada sınıra yakın Yahudi yerleşim bölgelerine doğru atılan roketlerin hava savunma sistemi tarafından önlendiği duyuruldu.

İSRAİL BİRDEN FAZLA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Katar merkezli El Cezire kanalına konuşan yerel kaynaklar roket atışlarının ardından İsrail savaş uçaklarının Gazze’ye cuma sabahı en az 13 saldırı yaptığını ve Maghazi Mülteci Kampı’nı vurduğunu söyledi. Beyt Hanun’un doğusundaki bir açık alan ile Gazze kentinin güneyindeki El Zeytun mahallesinin vurulduğu belirtildi.

Saldırıların şiddetli patlamalara ve etraftaki evlerde hasara neden olduğu açıkalanırken, görgü tanıkları ve yeral medya ayrıca savaş uçaklarından önce İsrail İHA’larının iki adet füze saldırısı yaptığını da duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığından, saldırıda can kaybı ya da yaralı olup olmadığına ilişkin açıklama yapılmadı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise yaptığı açıklamada ise hava savunması güçlerinin şafak vakti Gazze Şeridi semalarında İsrail uçaklarına karadan havaya füze ve uçaksavar füzeleriyle karşılık verdiği belirtildi.

İsrail Savunma Bakanlığı ise cuma günkü hava saldırılarında Hamas’a ait bir askeri üssü ve yeraltı roket üretim merkezini vurduğunu öne sürdü. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version