Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail ordusu 14 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

İsrail ordusu 14 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü


İsrail askerlerinin bu sabah işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde ateş açarak ağır yaraladığı 14 yaşındaki Filistinli çocuk kurtarılamadı. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Dehişe Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın sırasında açtıkları ateş sonucu başından vurulan Ömer Hammur’un öldüğü açıklandı.

Bakanlık, bu sabah ilk açıklamasında, Dehişe Mülteci Kampı’na baskın yapan İsrail güçlerinin, 14 yaşındaki Hammur’u ağır yaraladığını ve Filistinli çocuğun durumunun kritik olduğunu bildirmişti. Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre 14 yaşındaki çocuk, İsrail ordusunun kampa düzenlediği baskında çıkan çatışmada öldürüldü. Ajansa göre baskın sırasında kamptaki gençler İsrail güçlerine taş attı. Askerler ise gençlere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.Öldürülen çocuğun çatışmalarda yer alıp almadığı ise belli değil. İsrail ordusu konuyla ilgili açıklama yapmadı.

YIL BAŞINDAN BU YANA 14 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İşgal altındaki Batı Şeria, son 17 yılın en kanlı senesi olarak kayıtlara geçen 2022’nin ardından 2023’e de İsrail güçlerinin yoğun baskınları altında girdi. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2023’te İsrail askerlerince öldürülen Filistinlilerin sayısı 4’ü çocuk olmak üzere 14’e ulaştı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Baskınlara tepki gösteren bölge sakini Filistinliler ile İsrail askerleri arasında zaman zaman olaylar çıkıyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version