Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran eski Cumhurbaşkanı Rafsancani’nin kızı Faezeh Haşimi’ye 5 yıl hapis cezası

İran eski Cumhurbaşkanı Rafsancani’nin kızı Faezeh Haşimi’ye 5 yıl hapis cezası


ENSAR NUR | TR724 HABER

İran eski Cumhurbaşkanı Ekber Haşimi Rafsancani’nin kızı Faezeh Haşimi 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Reuters’in aktardığı habere göre, Faezeh Haşimi’ye yöneltilen suçlamalar hakkında ayrıntılı bilgi verilmezken, ISNA haber ajansına göre Tahran savcısı geçen yıl Haşimi hakkında “sisteme karşı propaganda” suçlamasıyla dava açmıştı.

İran devlet medyası ise Haşimi’nin Mahsa Amini’nin gözaltında ölümü üzerine Eylül ayında başlayan protestolarda “ayaklanmaları kışkırtmak” suçlamasıyla tutuklandığını bildirdi.

Gösteriler 1979 devriminden bu yana İran’ın ruhban sınıfı yöneticilerine karşı en büyük meydan okumalardan birini oluşturdu.

Faezeh Haşimi 2012 yılında, 2009 yılındaki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar uzanan “devlet karşıtı propaganda” suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmış ve siyasi faaliyetlerden men edilmişti.

İslam Cumhuriyeti’nin kurucularından biri olan ve 2017 yılında vefat eden eski Cumhurbaşkanı Rafsancani’nin ekonomik liberalleşme ve Batı ile daha iyi ilişkiler kurma yönündeki pragmatik politikaları, halk ve ruhban sınıfı içinde ılımlı kesimler tarafından destek görürken, muhafazakarlardan büyük tepki görüyordu.

Rafsancani 1989 ve 1997 yılları arasında İran cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version