Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Irak sınırda kontrol noktaları kuruyor


HABER MERKEZİ – Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Türkiye ve İran sınırlarına gözetleme kulesi ve kontrol noktaları kurmaya başladıklarını açıkladı.

 

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Xefaci, sınır bölgelerine kontrol noktaları kurulacağını açıkladı. Konuya ilişkin Rojnews’e değerlendirmelerde bulunan Xefaci, sınırın sıfır noktalarında kontrol noktası ve gözetleme kuleleri kurmaya başladıklarını söyledi.

 

Egemenlik haklarının ihlal edilmesi sorununu sonlandırmak istediklerini ifade eden Tahsin Xefaci, “Bu bizim için önemli bir konu. Irak’ın İran ve Türkiye sınırlarını kontrol etme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar ülkemizin başbakanının Türkiye ve İran sınırlarına güç konuşlandırılması talimatını vermesinin ardından başladı” dedi.

 

Tahsin Xefaci, Irak ve Federe Kurdistan Bölgesi İçişleri Bakanlıklarının ortak toplantılarının ardından Irak-Türkiye sınırının kontrol altına alınması konularında peşmergelerle de bir koordinasyon sağlandığını ifade etti. 

 

22 Aralık 2022’de açıklama yapan Sınır Muhafız Birlikleri Komutanı Muhammed Abdulvahap, Türkiye ve İran sınırlarına sınır muhafız güçlerinin konuşlandırılacağını duyurmuştu. Abdulvahap, 200 kontrol noktası kurularak 3 bin askerin görevlendirileceğini söylemişti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version