Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘İmamoğlu hakkında iki dava daha hazırlanıyor’ iddiası

İmamoğlu Financial Times'a konuştu: Hükümet ağır bir yenilgi alacak


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında ‘terör’ soruşturmasının ardından yapılan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önüne konulan ankette kamuoyunun İmamoğlu’nu haklı gördüğü sonucunun çıktığı, iktidarın bu nedenle strateji değişikliğine gittiği öne sürüldü. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bu doğrultuda, İmamoğlu hakkında Beylikdüzü ve İBB Başkanlığı dönemine ilişkin ‘görev suçu’ davalarının yolda olduğunu yazdı.

Erkin’in bugünkü köşe yazısında şu iddiayı kaleme aldı:

“Ankara’daki iddialara geliyorum: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saraçhane’den bir gün sonra 5 Ocak’ta, kurmaylarıyla toplantı yaptı. Medya ve sosyal medya raporları da Erdoğan’ın önüne konuldu. Kamuoyunun İmamoğlu’nu haklı gördüğü notları paylaşıldı. Bu da strateji değişikliğine neden oldu! Yine iddialara göre, ‘terör’ üzerinden hem hızlı hem de kamuoyunu ikna eden bir kayyum planı vardı. Değerlendirme toplantısının ardından, ‘Beylikdüzü ve İBB döneminde yaşanan görev suçu üzerinden’ yeni bir yol haritası belirlendiği öne sürüldü.

Süreci takip ettiğimizde daha önce açılan ama kapatılan ‘Fatih tablosu, At davası, ihale dosyası’ gibi davaların yeniden açıldı. İBB kaynaklarına göre, Beylikdüzü dönemine dair dosyalar Ankara’daki o toplantıdan sonra savcılıkça tetiklendi.

Şimdi sıcak bir bilgi daha veriyorum: Şimdi yine Beylikdüzü döneminden iki imar dosyası ile iddianame çıkacak. Bu da son olmayacak!”

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version