Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Kılıçdaroğlu ‘Anayasa çiğneniyor, YSK Saray’ın ne talimatı varsa onu uygulayacak’ dedi

İddia: Kılıçdaroğlu ‘Anayasa çiğneniyor, YSK Saray’ın ne talimatı varsa onu uygulayacak’ dedi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında CHP Parti Meclisi (PM) toplandı. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Seçim Yasası’yla ilgili değerlendirmede bulunduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet’te yer alan haberde edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu toplantıda 6’lı masanın ortak hükümet programı ve 26 Ocak’ta İYİ Parti’de yapılacak liderler zirvesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu’nun ortak program metnine son şeklin İYİ Parti’deki toplantıda verileceğini söylediği, ardından 30 Ocak’ta da açıklanacağını kaydettiği öğrenildi.

Toplantıda PM üyelerinin 14 Mayıs seçimi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı ve yeni Seçim Yasası’nın uygulanıp uygulanmayacağı gibi konuları da sorduğu kaydedildi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili “Hukuken tablo ortada. Kendini mağdur gibi konumlandırması ona koz vermek anlamına gelir” yorumunu yaptığı aktarıldı.

Kılıçdaroğlu’nun Seçim Yasası’yla ilgili de “Anayasa çiğneniyor. Burada konuya bakacak kişi YSK. YSK de Saray’ın ne talimatı varsa onu uygulayacak. Bu konu yerine ekonomiyi konuşacağız. Halkın sorunu bu” değerlendirmesini yaptığı kaydedildi.

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun yaptığı il gezileriyle ilgili, “Uyuşturucu sorununu gündeme getirmemizin halkta bir karşılığı var. Her gittiğim yerde bu sorunu görüyorum. Gündeme getirmeye devam edelim” dediği de kaydedildi.(Kaynak)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version