Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İçişleri Bakanlığı, Demokrat Parti’nin koruma polislerini geri çekti

İçişleri Bakanlığı, Demokrat Parti’nin koruma polislerini geri çekti


Artı Gerçek – Altılı Masa’da yer alan Demokrat Parti (DP) Genel Merkezi’nde görevli üç koruma polisi, “personel yetersizliği” gerekçesiyle geri çekildi. DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, karara tepki göstererek, “Millet için siyaset yapıyoruz. Kimseden korkumuz yok. Kapımız sonuna kadar açık” dedi.

YENİ POLİS DIŞİŞLERİ’NDEN

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, DP Genel Merkezi’nde görev yapan üç koruma polisi, Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürlüğü tarafından “personel yetersizliği” gerekçe gösterilerek geri çekildi. Partinin koruması için Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapan bir polis görevlendirildi. Aynı görevlinin, gün içinde yalnızca 5’er dakika hem Refah Partisi’ne hem de DP’ye baktığı öğrenildi.

‘İKTİDAR, HEDEF GÖSTERİYOR’

Emniyet’in kararına tepki gösteren DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, “İktidarı, kutuplaştıran dilden ve bizleri hedef göstermekten vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi. Delikanlı, şunları söyledi:

“İktidar, bir yandan kutuplaştıran dil kullanıyor bir yandan da muhalifleri hedef gösteriyor. Çekineceğimizi, korkacağımızı zannediyorlarsa bizim kapımız sonuna kadar açık. Bu şekilde bir şeylere zemin hazırlanıyorsa bu bir güvenlik zafiyetidir. Sloganımızı çaldınız, yetmedi şimdi de koruma polislerini çekerek bizi hedef mi gösteriyorsunuz? Kendilerine güveniyorlarsa onlar AK Parti rozetini taksın, biz de Demokrat Parti rozetimizi takalım sokaklarda gezelim. Kim rahatça gezecek görelim. İktidarı, kutuplaştıran dilden ve bizleri hedef göstermekten vazgeçmeye çağırıyoruz.”

CEMAL ENGİNYURT SOYLU’YA YÜKLENDİ

DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Enginyurt, “Mafya babalarına, uyuşturucu baronlarına, kapkaççılara koruma verip çakarlı araç tahsis eden Süleyman Soylu, Demokrat Parti Genel Merkezi’nin korumasını, maalesef yeterli eleman yok diyerek geri çekti” dedi.

Genel Merkez Binası önünde Delikanlı ile birlikte açıklama yapan Enginyurt şunları söyledi:

“Demokrat Parti Genel Merkez Binası’ndayız. Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt olarak TBMM’de iki milletvekili ile temsil edilen 77 yıllık bir siyasi hareket… Adnan Mendereslerin, Turgut Özalların, Süleyman Demirellerin Genel Merkez’i.

İçişleri Bakanı olup güvenlik makalesi okumadan İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu, mafya babalarına, uyuşturucu baronlarına, kapkaççılara koruma verip çakarlı araç tahsis eden Süleyman Soylu, Demokrat Parti Genel Merkezi’nin korumasını, maalesef yeterli eleman yok diyerek geri çekti. Yani, Millet İttifakı’ndan yana olduğumuz için, tavrımızı net koyduğumuz için Süleyman Soylu, güya bizi korumasız bıraktı. Süleyman Soylu… Doğru yolda gidenlerin görünmez orduları vardır. Biz Allah’ın izniyle kimseden korkmadık, korkmayız. Bu Genel Merkez’i inşallah milletimiz koruyor, koruyacak. Ama gün gelecek sen yüzüne bakacak insan bulamayacaksın Süleyman Soylu. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun.” (ANKA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version