Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İBB’ye Kayyum Atanırsa İmamoğlu’nun Planı Hazır


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan sonra bugün de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da hedef aldı.

Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasında basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, “belediye başkanlığından alınarak yerine kayyum atanma” iddiaları hakkında, “böyle bir hamle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kara lekelerinden biri olur” yanıtını verdi.

Toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte CHP’li belediye başkanları ve Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin yöneticileri de katıldı.

İmamoğlu: “Yeni soruşturma beklememek hayalcilik olur”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, geçtiğimiz hafta yapılan basın toplantısından sonra hakkında yeni bir soruşturma hazırlığı olduğu yönünde bir duyuma sahip olmadığı hakkındaki soruya verdiği cevapta, “Duyuma sahip olmaya gerek yok. ‘Fatih Sultan Mehmet tablosu’ gibi uydurma gerekçeyle soruşturmayı önümüzde gördük. Kaldı ki İstanbul Valiliği’nin yaptığı incelemede ‘soruşturmaya gerek yoktur’ kararı çıkmış olmasına rağmen. Aynı militan müfettişe emanet edilmiş olduğunu görüyoruz. Bu hükümet görevde olduğu sürece bunları beklememek hayalcilik olur” ifadelerini kullandı.

Belediye Kanunu’nun 47. maddesi, “Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri, kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir” diyor.

İmamoğlu: “Yargıyla, siyasi baskılarla, bizi millete hizmet etme yolundan çevirmeye kalkarsanız gök kubbeyi başınıza yıkarız”

İmamoğlu, 28 Aralık’ta düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği ve iktidara yakın medyanın yargıyı hedef aldığını iddia ettiği “gök kubbeyi başınıza yıkarız” sözlerinle kastının ne olduğunu da açıkladı.

İBB Başkanı, “Evet, ‘gök kubbeyi başınıza yıkarız’ dedim. Yıkarız kardeşim, bundan hiç şüpheniz olmasın. Savcılık aynı ‘suçu’ başkalarının da işlediğini kabul etmezse yıkarız. Yargıyla, siyasi baskılarla, bizi millete hizmet etme yolundan çevirmeye kalkarsanız gök kubbeyi başınıza yıkarız. Değerli arkadaşlar, bu dediklerim hiç istemesek de gerçekleştirilirse söz veriyorum, hiçbir sıfata gerek olmadan, tüm Türkiye’yi başta İstanbul olmak üzere mahalle mahalle, cadde cadde anlatmaya söz veriyorum. Mersin’de, Adana’da, Diyarbakır’da her yerde anlatacağım. Gök kubbeyi başınıza yıkmak, adalet arayışına çıkmış milyonlarca insanla meydanlarda buluşunca oluyor. 6 Mayıs’ta seçimi iptal ettiğinizde 13 bin oy farkının 800 bine çıkması, gök kubbeyi başınıza yıkmak oluyor. Kaybettiler, yine kaybedecekler” dedi.

İmamoğlu, belediye başkanlığından alınması halinde yalnız İstanbul’u değil Anadolu’yu da gezerek, “Demokrasi ve Adalet Buluşması” toplantıları gerçekleştireceğini söyledi.

Bozdağ: “İmamoğlu, İstinaf ve Yargıtay’ı tehdit ediyor, yüksek hakimlere sopa gösteriyor”

İmamaoğlu’nun “Bekir Bey toz bulutunda saklanıyor” sözleriyle eleştirdiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise verdiği yanıtta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı “hakimlere sopa” göstermekle suçladı.

Bozdağ, “Sayın İmamoğlu yaptığı açıklamalarla alenen yargı görevi yapan hakim ve savcılarımızın tehdit ediyor. Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ediyor. Hiç kimse yargı görevini yapan hakim ve savcılarımızı tehdit edemez. İmamoğlu da başka birileri de tehdit edemez. Tehdit eden karşısında her zaman hukuku bulur. Bu kabul edilemez bir durum. İstinaf’tan lehine karar çıkmazsa, İstinaf’ın, Yargıtay’dan lehine karar çıkmazsa Yargıtay’ın başına gök kubbeyi yıkacağını söylüyor. Böylesi bir hukuk devleti anlayışı olur mu? Mevcut karar veren hakim ve davanın savcısı hakkında yapmadıkları hakaret, yapmadıkları saygısızlık kalmadı. Dosya gitmeden İstinaf’ı tehdit ediyor, dosya gittiği takdirde Yargıtay’ı tehdit ediyor ve oradaki yüksek hakimlere de sopa gösteriyor. Kendini ve haddini bilmezlere karşı onları koruyacak pek çok mekanizma vardır. Gök kubbeyi kim başına yıkacak yargının, önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi.

İmamoğlu’nun HSK eleştirilerine Bozdağ’dan “İtirazı olan şikayet dilekçisi verir” yorumu

İmamoğlu “ahmak” davasında kendisine ceza verme baskısına direndiği için Samsun’a sürüldüğü iddia ettiği hakim hakkında “Tehdit edildiğini söylüyor, ruhsatsız binayı işaret ediyor. HSK benim ifademi alsın diye çığlık atıyor, Bekir Bey yine ölü taklidi yapıyor” değerlendirmesini yaptı.

İmamoğlu’nun Hakimler Savcılar Kurulu’nu devreye sokmadığı eleştirilerini değerlendiren Adalet Bakanı ise, “İtirazı olan şikayet dilekçesini verir. Hakimler Savcılar Kurulu bunu değerlendirir. Ama hukukun işlemesine, hukukun kendi yolunda işlemesine hiç kimse müdahale edemez, etmemelidir de. Herkes hukuka uygun davranmalı” yorumunda bulundu.

“Hiçbir zaman ılık su demokratı olmayacağım”

Saraçhane’deki basın toplantısının ana eksenini İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfetişleri’nin yürüttüğü soruşturma ve İçişleri Bakanı’nın İBB Başkanı’na verdiği yanıt oluşturdu.

İmamoğlu, “Sayın Bakan AK Partili belediyelerde de personelle ilgili terör soruşturması açtın mı açmadın mı cevap ver. Yanıt veremedi. Son basın toplantısında buna değinmedi. Arşiv araştırmasının serbest olduğu dönemde işe alınan 4 bin 116 kişiden, bin 800’ü için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması istenmemesini nereye koyacaksınız? Ben suçlu, Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya temiz. Uysal döneminde işe alınan ve sabıka kayıtlarında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘yöneticiliği’ yazan iki kişi de işe girmiş. Ama bakarsanız ben suçluyum, Sayın Uysal temiz. Ben hiçbir zaman ılık su demokratı olmayacağım. Her anını milletimle paylaşacağım. Benden önce 28 Eylül 2017- 31 Aralık 2018 döneminde 30 bin kişiyi işe almış. 5 bin 608 kişiden adli sicil kaydı alınmamış. 5 bin 870 kişinin adli sicili ‘özel’ olarak alınmış. İşe alınanlar arasında, bombalı saldırı dahil beş terörist var. 10 bin 858 kişi için arşiv araştırması istenmemiş, yasak olmadığı halde. Bunu ben yapsam neler olurdu varın siz düşünün” dedi.

Soylu, İmamoğlu’nun kendisine CHP Genel Merkezi’ni şikayet ettiği iddiasında ısrarcı

Geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında, İmamoğlu’nun kendisini arayarak “CHP Genel Merkezi bana karşı, biz hemşeriyiz, ne olur beni onlara ezdirme’ dediğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, İBB Başkanı ile yaptığı telefon görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanı, “Atalarımız bazı meseleleri çok uzun tutmamak için güzel laflar söylemişler. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Dediğim gibi bu Cenab-ı Allah’ın kayıtlarında var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirildi. 20 tanesiyle karşılıklı görüşme yapılmış. Bütün arama kayıtları burada. 29 keresini karşı taraf aramış. 11’ine de ben geri dönmüşüm. Bana ‘CHP Genel Merkezi’ne karşı beni ezdirme’ diyebilirsin, hemşeri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama ‘yalan’ demen normal değildir” dedi.

Exit mobile version