Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HSM bir yıllık savaş bilançosunu açıkladı


HABER MERKEZİ – HSM Karargah Komutanlığı, 2022 yılı savaş bilançosunu açıkladı. Türkiye’nin 3 bin 280 kez kimyasal silah ve yasaklı bombalarla saldırı düzenlediği belirtildi. 

 

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, 2022 yılı savaş bilançosunu açıkladı. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan HSM’nin açıklamasına göre, Türkiye, 3 bin 280 kez kimyasal silah ve yasaklı bombalarla saldırı düzenledi. Saldırılarda 301 HPG’linin yaşamını yitirdiği, 6’sının ise alıkonulduğu belirtildi. 

 

Açıklamada, Türkiye’nin 4 bin 527 kez savaş uçakları, 5 bin 701 kez de helikopterlerle saldırı düzenlediği kaydedildi. 

 

Açıklamada, HPG’lilerin 3 bin 34 eylem yaptığı ve 2 bin 942 askerin yaşamını yitirdiği, 408’inin de yaralandığı aktarıldı. 

 

‘İŞGAL ETME PLANI GERÇEKLEŞEMEDİ’

 

AKP-MHP’nin Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yönelik saldırılarını başlatırken 2-3 haftada bölgeyi tümden işgal etmeyi amaçladığını ancak gerçekleştiremediğinin belirtildiği açıklamada, “Türk devleti özellikle son iki yılda en modern savaş teknolojisi, yasaklanmış bomba ve kimyasal silahlarla birlikte, KDP’nin de desteğini alarak planladığı Misak-ı Milli sınırlarını işgal etme planını gerçekleştirememiştir” denildi. 

 

Kimyasal ve yasaklı silah saldırılarında 55 HPG’linin yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version