Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Himalayalar’da ‘batan kasaba’ tahliye ediliyor

Himalayalar'da 'batan kasaba' tahliye ediliyor


– Son birkaç gündür heyelanlar ve ardından meydana gelen derin yarıklar nedeniyle ‘batmakta olan’ Hindistan’ın Uttarkhand eyaletine bağlı Himalaya kasabası Joshimath’ta inceleme yapan Hindistanlı yetkililer bazı evlerin yıkılmasına karar verdi. 1870 metre rakımlı ve 17 bin nüfuslu kasabada arazinin içinden su sızması nedeniyle bölgede bulunan evlerde büyük çatlakların oluştuğu tespit edildi.

Heyelanları ve çatlakları inceleyen Afet Yönetim Sekreteri Ranjit Sinha başkanlığındaki sekiz kişilik bir uzman komite, Joshimath’ta ağır hasarlı yapıların yıkılmasını, yaşanabilir alanların belirlenmesini ve risk altındaki kişilerin derhal tahliye edilmesini tavsiye etti.

EVLERİNİ TERK EDENLERE KİRA YARDIMI YAPILACAK

Hindu ve Sihler için kutsal kabul edilen ve her yıl çok sayıda hacıyı ağırlayan bölgede cumartesi günü incelemelerde bulunan Uttarakhand Başbakanı Puşkar Singh Dhami, “Buradaki insanları yeniden yerleştirmek ve rehabilite etmek için uygun bir yer ayarladıklarını” söyledi. Puşkar, “Mevsimin kış olması sebebiyle acilen çözülmesi gereken konulara öncelik verdiklerini” dile getirdi. Eyalet Başbakanı, bölgede heyelanlar sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanlara aylık 4 bin Hindistan Rupisi (yaklaşık 918 Türk Lirası) kira yardımı yapılacağını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version