Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’ye destek için açık artırmaya çıkarılan tabloya 7 bin 500 dolar teklif

HDP'ye destek için açık artırmaya çıkarılan tabloya 7 bin 500 dolar teklif


30 yıldan uzun süredir Norveç’te yaşayan ressam Hakan Yaşar, HDP’nin Hazine yardımı bulunan hesaplarına seçim öncesinde bloke konmasına karşı başlattığı “Hazinemiz halkımız” adlı bir bağış kampanyasına destek için bir tablosunu açık artırmaya çıkardı. Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın Diyarbakır’daki bir sergide en çok beğendiği tabloya gelen teklifler 7 bin 500 dolara kadar çıktı.

‘EN AZINDAN UFAK BİR DESTEK OLSUN’

Ressam Hakan Yaşar, söz konusu tabloyu HDP’nin bağış kampanyasına yardım için açık artırmaya çıkarma kararını, 26 Ocak günü Twitter’dan duyurmuştu. Açık artırmayı 6 bin dolardan başlattığını açıklayan Yaşar, “Hdp’ye destek için bu çalışmayı seçmemin nedeni. Amed sergime gelen Başak Demirtaş’ın sergide en çok beğendiği çalışmam olması. Kendisine hediye etme şansı bulamadım en azından HDP’ye ufak bir destek olsun” demişti.

Paylaşımında ‘#HazinemizHalkımız’ etiketini kullanan Yaşar, açık artırmayı 1 Şubat saat 20:00’ye kadar devam ettireceğini ve elde ettiği geliri de, HDP’nin kampanya için paylaştığı hesaba yatıracağını açıklamıştı.

‘MHP YÜZDE 5’LE ÜLKEYİ YÖNETİYOR’

Yaşar, dün yaptığı paylaşımda ise tekliflerin 7 bin 500 dolara kadar yükseldiğini açıkladı: “Söz sahibi olmadan hak sahibi olunmaz. Bu gün ne %13 oyuyla HDP’nin nede %25 oyuyla CHP’nin “söz hakkı” var. Öbür taraftan %5 oyuyla MHP ülkeyi “yönetiyor”. Bu yüzden HDP’yi söz sahibi yapmak zorundayız. Eleştiri ile değil destekle. Teklif 7500 $ e çıktı.”

‘VERDİĞİMİZ HER KATKI BELKİ BİR CAN KURTARACAK YARIN İÇİN’

Ressam Yaşar, Independent Türkçe ile söyleşisinde de, “Bugün biz HDP’yi destekleyeceğiz ki onlar söz sahibi olsun ki bizi hak sahibi yapsınlar. Aslında amaç odur” dedi. Yaşar, “Selahattin Demirtaş gibi bir değerin, birçok vekilimizin içerde olması verdiğimiz her destek onları bir adım daha özgürlüğe kavuşturacak. Bu seçimde var gücümüzle maddi, manevi destek sunmalıyız. Bir söz var “cana geleceğine mala gelsin” diye. Verdiğimiz her katkı belki bir can kurtaracak yarın için. Bu yüzden ben var gücümle, elimden gelen ne varsa destekleyeceğim” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version