Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’den sonra CHP ve İYİ Parti de AKP’nin randevu talebini reddetti

HDP’den sonra CHP ve İYİ Parti de AKP’nin randevu talebini reddetti


HDP’den sonra CHP ve İYİ Parti de başörtüsü düzenlemesini içeren anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere randevu talep eden AKP’ye reddetti. Karara gerekçe olarak İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınması gösterildi.

CHP ve İYİ Parti, AKP’nin başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifine dair randevu talebine ‘hayır’ cevabını verdi. CHP ile İYİ Parti’nin istişare sonucunda alınan karar AKP Grubu’na iletildi.

Ret gerekçesi olarak İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınması gösterildi.

HDP DE REDDETMİŞTİ

HDP, başörtüsüne yönelik bir Anayasa teklifi veren AKP’nin kendilerinden ikinci kez randevu talep ettiğini açıklayarak teklifi reddettiklerini açıklamıştı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AKP Meclis grubunun başörtüsüne ilişkin anayasa değişiklik teklifini müzakere etmek üzere kendilerinden randevu talep ettiğini, mevcut siyasi ortamda bu teklifin tartışılmasını samimi ve güven verici bulmadıkları için bu talebi reddettiklerini açıkladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version