Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’den Hesap Blokesine Karşı Yardım Kampanyası


DİYARBAKIR – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Hazine yardımına tedbiren bloke konulması üzerine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) bağış kampanyası başlattı.

HDP yönetimi partililerden bağış yapmalarını istedi. “Hazinemiz Halkımız” sloganıyla düzenlenen yardım kampanyası dün gece HDP’nin sosyal medya hesapları üzerinden başlatıldı.

Twitter’dan açılan etiketle duyurulan kampanya kapsamında Diyarbakır’daki bir banka hesabına bağış yapılması istendi.

“Her türlü gayri ahlaki saldırıyı hazine yardımı olmadan aştık”

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Parti Sözcüsü Ebru Günay, 7 Haziran 2015’teki seçimlere Hazine yardımı almadan girdiklerini hatırlattı.

HDP’nin para ile tehdit edildiğini kaydeden Günay, “Biz belediyeleri kazanırken hazine yardımı yoktu, biz 90’larda partilerimizi kurup halkımızın dinmez desteği ile milyonlara gelirken hazine yardımı yoktu. 7 Haziran’da bu iktidarı koltuğundan ederken hazine yardımımız yoktu. Biz önümüze konulan yüzde 10 barajlarını, her türlü gayri ahlaki saldırıyı hazine yardımı olmadan aştık” diye konuştu.

“6 milyon seçmene ulaşmayı hedefliyoruz”

Günay, kampanya boyunca 6 milyon seçmene ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “İlçe ilçe köy köy bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. 1 Şubat ile 21 Mart arası 3 milyon kişiye, 21 Mart’tan seçimlere kadar da en az bir 3 milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz. Bir kez daha ‘partine destek ol zaferde senin de payın olsun’ diyoruz” diye konuştu.

İlk bağış eş genel başkanlardan

Kampanyanın ilk bağışını HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekilleri yaptı.

Video mesajı yayınlayan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, HDP’nin ayakta kalabilmesi için kampanyanın önemli olduğunu ifade etti. Buldan, herkesin gücü yettiği oranda yardımda bulunması çağrısı yaptı.

Diğer Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise hesaplarına konulan blokenin hukuksuz olduğunu savunarak, “Bunun adı gasp politikasıdır. Buna karşı tüm halkımızı HDP ile dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş da, avukatlarının kullandığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “HDP seçmenlerinin vergilerinden oluşan Hazine payına el koyanlara bir cevap verseniz ne güzel olur. Gücünüze göre ister 1 lira ister 100 bin lira.”

Ne olmuştu?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması talep edilen dava kapsamında partinin Hazine yardımının tedbiren bloke edilmesini talep etmişti.

HDP’nin seçim yılında bulunulduğu için böyle bir karar alınmaması yönündeki yazılı başvurusuna rağmen AYM, sekiz kabul oyuna karşılık yedi ret oyu ile bu ay başında banka hesaplarının bloke edilmesi yönünde karar aldı.

Exit mobile version