Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’den AYM’nin Hazine blokesi kararına tepki: Siyasi bir karar olarak tarihe geçmiştir

HDP'den AYM'nin Hazine blokesi kararına tepki: Siyasi bir karar olarak tarihe geçmiştir


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Anayasa Mahkemesi’nin Hazine yardımına bloke konulması kararına ilişkin partinin İstanbul il binasında basın toplantısı düzenledi. Günay, AYM kararına dair değerlendirmelerde bulunuyor.

“Siyasi bir karar olarak tarihe geçmiştir” diyerek kararı eleştiren Günay şöyle konuştu:

“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın parti hesabımıza bloke konulmasına ilişkin daha önce iki kez yaptığı başvuruyu reddeden Anayasa Mahkemesi, bu sefer siyasi baskılara dayanamamış, mahkeme tarihine bir utanç tablosu daha eklemiş, Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin hesaplarına bloke konulmasını karara bağlamıştır. Bu karar meşruiyetten yoksundur, hiçbir izahı yoktur, Türkiye halkları nezdinde mahkûm edilmiştir.”

‘EN BÜYÜK HAZİNEMİZ ZAFERE KALKAN PARMKLARDAKİ COŞKUDUR’

Günay konuşmasının devamında, alınan kararın halkın vicdanında “yok hükmünde” olduğunu söyledi:

“Bizim pusulamız ve en büyük hazinemiz omuzunda boya sandığıyla seçim otobüsümüzün peşinden koşan çocuğun gözlerindeki ışıltı, zafere kalkan parmaklardaki coşkudur. Bizim gücümüz, seçim sabahı ekmek arasına peynir koyarak sandık sandık gezen annelerdir, geceden sabaha sokak sokak afiş, bayrak çalışması yürüten ve oradan işe giden gençlerdir, ev ev gezerek yaşamı değiştiren ve dönüştüren kadınlardır. Bizim pusulamız halktır. Halkın “artık yeter, değişim istiyoruz” diyen çığlığıdır. Bizim için en büyük hazine yardımı bu davaya gönül veren milyonlardır, emekçi halkımızdır. Bu karar milyonların vicdanında yok hükmündedir.”

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: #GaspVar

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) partinin Hazine yardımı hesabına ilişkin verdiği bloke kararına, “Hazine yardımı bulunan hesaplarımıza bloke kararı, iktidar talimatı ile uygulanan bir hak gaspıdır” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hazine yardımı bulunan hesaplarımıza bloke kararı, iktidar talimatı ile uygulanan bir hak gaspıdır. Adil, demokratik bir seçim sürecini engellemeye ve seçmen iradesini yok saymaya dönük olan bu karar ne iktidarın kaybetmesine engel olur, ne bizim daha büyük kazanmamıza! #GaspVar” denildi.

BULDAN: DAHA İNANÇLI, DAHA KARARLIYIZ

Kararla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Buldan, #GaspVar etiketi ile yaptığı paylaşımda “Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Daha inançlı, daha kararlı, daha güçlüyüz. Bizim hazinemiz bu davaya gönül veren milyonlardır, emekçi halkımızdır. Daha büyük geliyoruz, mutlaka değiştireceğiz.” dedi.

#GaspVar etiketi kısa sürede Twitter gündeminin ilk sıralarına yükseldi. (HABER MERKEZİ)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version