Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hastalığı son evrede! ‘Hiçbir vicdan sahibi, böyle bir hastayı cezaevi şartlarında tutmaz’

Hastalığı son evrede! ‘Hiçbir vicdan sahibi, böyle bir hastayı cezaevi şartlarında tutmaz’


Bold’dan Necdet Çelik’in haberine göre, 15 Aralık’ta yatırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pankreas kanseri teşhisi konan hasta mahpus Hüseyin Geçmek’in biyopsi raporu çıktı. Karaciğerden alınan numune ile kanserin dördüncü evreye ulaştığı kesinleşti. Patoloji raporu, karaciğerin metastaz olduğunu doğruluyor.

Öte yandan pankreas ucundaki tümör nedeniyle tıkanan safra kanalı, uygulanan işlemle bir kez daha açıldı. Eşi Havva Geçmek’in anlattığına göre, bozulan değerlerin kısmen düzelmesiyle Geçmek’in önümüzdeki günlerde tıbbi onkoloji bölümüne nakledilmesi planlanıyor.

Sevk edileceği bölümde yataklı tedavi imkanı olmadığı için 36 yaşındaki hasta mahpus Hüseyin Geçmek, her gün cezaevinden getirilip götürülerek tedavi edilecek. Havva Geçmek, bir kez daha ”Her gün bu kadar yolu cezaevi aracı içinde kat etmesi dördüncü evre kanser hastasına büyük eziyet. İnfazı ertelenmesi halinde eşimi en rahat edeceği şekilde tedaviye getirip götürebileceğiz. Lütfen insaf edin, infazını durdurun” çağrısında bulundu.

Hüseyin Geçmek’in tomografi raporunu inceleyen KHK’lı adli tıp uzmanı İlhami Kömür, yaptığı değerlendirmede, ‘’Hiçbir vicdan sahibi, böyle bir hastayı cezaevi şartlarında tutmaz, tutamaz.’’ ifadesini kullanmıştı.

Geçmek ailesinin çilesi, onbinlercesi gibi 15 Temmuz sonrasında başladı. Yargılama sürecinde 7,5 ay tutuklu kalıp tahliye edilen Hüseyin Geçmek, bebeğinin dünyaya gelişini göremeden cezaevine girdi. Havva Geçmek, bu süreçte yaşadıklarını ”Ben 4 aylık hamileydim. Cezası onanınca eşim kendisi gitti teslim oldu. 8 yaşındaki kızım durumun farkında olsa da, bugün 15 ayını dolduran oğlumun babasıyla tanışıklığı, sadece cezaevindeki görüşlerden.” sözleriyle anlattı.

Kendisi de eşiyle benzer suçlamalardan 6 yıl 10 ay hapis cezası alan Havva Geçmek’in hükmü, onama için Yargıtay arşivinde bulunuyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version