Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Haftanın yalanları: Bayraktar, devletten tek kuruş destek almadı mı?

Haftanın yalanları: Bayraktar, devletten tek kuruş destek almadı mı?


Bayraktar’la gurur duyduklarını söyleyen Babacan ise “devletin hemen hemen bütün imkânları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor. Devletten çok yüksek miktarlarda nakit destekle bu işler oluyor. Onu herkesin bilmesi lazım.” yanıtını verdi.

Yalanlara, şehir efsanelerine ve doğru bilinen yanlışlara mercek tutan @Dogruluyoruz.com’un haberine göre, Babacan’ın bu sözlerinin ardından Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada “Devlet kaynakları firmamıza aktarılmıyor. Bilakis kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakit teşvik ya da hibe almadık. Banka kredisi dahi kullanmadık” ifadelerini kullandı.

Peki, gerçekten de Haluk Bayraktar’ın dediği gibi Baykar devletten tek kuruş destek almadı mı?

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Sahin, Haluk Bayraktar’ın sözleri üzerine twitter adresinden 4 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete sayfasını paylaştı.
Sayfada, Baykar’a, Cumhurbaşkanı kararıyla sıfır vergi muafiyetinin yanı sıra pek çok konuda destek sağlandığı görülüyor.

Haluk Bayraktar’ın devletten tek kuruş destek almadık sözleri gerçeği yansıtmıyor.

14.01.2023 – Haluk Bayraktar – Baykar Genel Müdürü
“Devlet kaynakları firmamıza aktarılmıyor. Bilakis kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakit teşvik ya da hibe almadık”

04.09.2019 – Resmi Gazete
✅ Baykar’a, Cumhurbaşkanı kararıyla sıfır vergi muafiyetinin yanı sıra pek çok konuda destek sağlandığı görülüyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version