Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hablemitoğlu Davası’nda mahkeme Türk Telekom’dan bilgi istedi

Hablemitoğlu Davası’nda mahkeme Türk Telekom'dan bilgi istedi


Artı Gerçek- Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasında dün verdiği kararla Türk Telekom’dan 1 Ocak 2000 ile 1 Ocak 2017 tarihleri arasında Ankara’daki kamuya açık bütün ankesörlü telefonların kullanıma açılma ve kapanma tarihlerini istedi. Mahkeme ayrıca Ankara’da faaliyet gösteren Türk Telekom bayilerine tahsis edilen kontörlü hatların ve abonelerin açık kimlik bilgilerini, adreslerini ve aktivasyon tarihlerini de istedi.

Kısa Dalga’da yer alan habere göre, mahkemenin elinde bulunan ve Ankara İl Emniyeti’ne ait kontörlü büfe ve ankesör hat havuzunda yer alan ve bugüne kadar 10 kez suç duyurusuna konu edilen kontörlü hat listelerinin de Türk Telekom’a gönderilmesine ve bu hatlara ait abone bilgilerinin ve aktivasyon tarihlerinin bildirilmesi de istendi.

BTK VE ÖSYM’DEN DE BİLGİ İSRTENDİ

Mahkeme, Türkiye Bankalar Birliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) yazı yazarak sanıkların hesap açma tarihleri, bildirdikleri telefonlar, girdikleri sınavlar ve benzeri bilgilerin gönderilmesini istedi.

6 SANIĞIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

14 Şubat 2023’de başlayacak duruşmalar öncesi sanıklar Aydın KÖSEM, Enver ALTAYLI, Mustafa Levent GÖKTAŞ , Nuri Gökhan BOZKIR, Fikret EMEK, Ahmet Tarkan MUMCUOĞLU’nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version