Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HABER-SEN’den Şenyaşar ailesine destek ziyareti


RIHA – Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulunan HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan, “Adliye önündeki bu adalet arayışı ülkenin büyük bir fotoğrafıdır. Onların sesi olacağız” dedi. 

 

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN), Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti eylemlerini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan, “Adliye önündeki bu adalet arayışı ülkenin büyük bir fotoğrafıdır. İlk günden beri annemizi destekleyip Şenyaşar ailesi ile birlikte olduğumuzu söylemiştik. Maalesef 667 gündür herhangi bir adım atılmadı. Aksine annenin sesini dünyaya duyuran özgür basın emekçilerini tutukladılar. Bu aslında Şenyaşar ailesinin sesinin kısılmak istenmesidir. Ulusal ve uluslararası bütün platformlarda Şenyaşar ailesinin mücadelesini duyuracağız. Onların sesi olacağız. Çünkü burada yürütülen mücadele sadece Urfa’ya özgü bir durum değil. Türkiye’nin gerçek tablosudur” dedi. 

 

‘BASIN EMEKÇİLERİNİ SERBEST BIRAKIN’

 

HABER-SEN olarak aynı zamanda demokrasi ve barış mücadelesini verdiklerini kaydeden Balcan, “Demokrasi ve barış mücadelesinde her zaman burada olacağız. Buranın sesi olacağız. Buranın sesini bütün kamuoyuna duyuran özgür basın emekçisi Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbeti’ni talepleri karşılanana kadar nöbet eylemlerinin süreceğini söyledi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version