Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HABER-SEN’den ‘promosyonlar güncellensin’ kampanyası


RIHA – HABER-SEN, PTT’lerdeki promosyonların güncellenmesi talebiyle bütün iş yerlerinde imza kampanyası başlattığını açıkladı. 

 

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Amed ve Riha şube yöneticileri, PTT’lerdeki promosyonların yenilenmesi talebiyle Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) binasında açıklama yaptı. HABER-SEN Amed Şubesi Mali Sekreteri Serhat Oktay, promosyonların yenilenmesini talep etti. 

 

Artan enflasyon ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle emekçilerin satın alma güçlerinde azalma olduğunu söyleyen Oktay, Haziran 2021 öncesi 3-5 yıllığına imzalanan banka promosyon sözleşmeleri ile emekçilerin ellerine 3-5 bin TL arasında ek bir gelirin geçtiğini aktardı. Yeni dönemde banka promosyon anlaşması yapılan iş yerlerinde çalışan emekçilerin hak kaybı yaşadığını belirten Oktay, PTT ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol ile 15 bin 250 TL promosyon ödemesi yapıldığını ifade etti. 

 

‘İMZA KAMPANYASI’

 

Mevcut ekonomik şartlar nedeniyle ödenen rakamın güncelliğini kaybettiğini ifade eden Oktay, PTT Genel Müdürlüğü’ne promosyonun güncellenmesine dair yazılar yazılmasına rağmen somut adımlar atılmadığını ifade etti. Oktay, “Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kardan payımızı istiyoruz. Bu nedenle PTT bir an önce promosyonları güncellesin. Bununla beraber bugün itibariyle bütün iş yerlerimizde promosyonun güncellenmesi için imza kampanyası başlatıyoruz” diye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version