Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gebze’de metal işçileri greve çıktı

Gebze'de metal işçileri greve çıktı


Metal sanayi işverenlerini temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Schneider Enerji işçisi bugün grev pankartını astı…

Schneider Enerji, Grid Solutions Enerji, Schneider Elektrik, Hitachi ve Arıtaş Kriyojenik’te çalışan 2 bine yakın işçiyi kapsayan ve ekim ayında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde MESS ilk 6 ay için yüzde 30, sonraki aylarda ise enflasyon oranında zam teklifinde bulundu. İşçi tarafı ise MESS’in üç yıllık sözleşme ısrarına karşılık iki yıllık sözleşme ve yüzde 100 ila 130 arasında zam talep etti. Yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul, Kocaeli, Manisa ve Bandırma’da bulunan iş yerleri için 23 Ocak’ta uygulanmak üzere grev kararı alındı.

İKİ FABRİKADA ANLAŞMA SAĞLANDI

Geçen hafta MESS’in çağrısı ile yapılan görüşmelerde Schneider Elektrik ve Arıtaş Kriyojenik’te anlaşma sağlanırken, 3 işletme içinse uzlaşma sağlanamadı. Birleşik Metal-İş bu nedenle, MESS’e üye Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji ve Hitachi’ye bağlı 6 fabrikadan 1400 metal işçisinin greve çıkacağını duyurdu. Evrensel‘in haberine göre, MESS’le dün yapılan görüşmede Hitachi için, bugün yapılan görüşmede de Grid Solutıons Enerji için anlaşma sağlandı. Gebze’deki Schneider Enerji’de ise işçiler bu sabah greve başladı. Birleşik Metal-İş, Twitter’dan yaptığı paylaşımla Schneider Enerji’de grev pankartının asıldığını, grev halayının başladığını duyurdu.

Grev alanında konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, şu açıklamada bulundu: “İşçinin kabul etmediği hiçbir sözleşmeyi sendika gidip imzalamaz. Bizim anlayışımız budur. Eğer biz Bekaert’ta grev yasaklanıyor diye korksaydık bugün o zamları alamazdık. Siz de (Schneider Enerji işçileri) ben zammı yeterli görmüyorum bu mücadeleyi devam ettirmek istiyorum her türlü zorluğu da göğüsleniyoruz diyorsanız grevimizi başlatıyoruz.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version