Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Portakal: Mutabakat sağlandı, Altılı Masa’nın adayı net

Gazeteci Portakal: Mutabakat sağlandı, Altılı Masa'nın adayı net


Altılı Masa, cumhurbaşkanı adayını henüz açıklamazken, gazeteci Fatih Portakal ismin netleştiğini söyledi. Altılı Masa’daki bir partinin yetkilisiyle görüştüğünü belirten Portakal, şu kulis bilgisini aktardı: “Aday bir kere Altılı Masa’da Kemal Kılıçdaroğlu. Kemal Kılıçdaroğlu ismi üstünde bir mutabakat var ama şartlar da var. Birincisi cumhurbaşkanlığı yardımcılıkları konusunda kimler görev alacak? Bu yine konuştuğum bir başka kişi tarafından ‘Bu kolay aşılabilecek bir sorun’ dedi. Çok hafif pürüzler varmış.”

ÜZERİNDE KONUŞULAN BAKANLIKLAR

Fatih Portakal, Youtube kanalı üzerinden yaptığı yayında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa’ya ilişkin son gelişmeleri anlattı. Altılı Masa’nın seçimi kazanması halinde parlamenter sisteme dönüleceğini hatırlatan Portakal, bu nedenle en büyük görüşmenin bakanlıkların üzerinde olduğunu anlatan Portakal’ın açıklamaları şöyle:

“İşte İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Spor Bakanı, Milli Savunma Bakanı. O bakanlıkların paylaşımında bazı sorunlar yaşanabilir. Ve o sorunların yaşanmaması için şu anda da o pazarlıkların devam ettiği söyleniyormuş. Burada en çok tartışılan bakanlıklardan bir tanesi Ekonomi Bakanlığı. Ekonomi Bakanlığı için ‘kimden olsun, kimden olmalı?’ sorusu çok konuşuluyormuş. Hangi partiden olsun? Özellikle DEVA Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında bu çok konuşuluyormuş.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version