Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ferhat Encü’ye tokat atan polisin tutuklanması istemiyle suç duyurusu

Ferhat Encü'ye tokat atan polisin tutuklanması istemiyle suç duyurusu


Onur ÖNCÜ


İSTANBUL – HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’nün avukatları, Encü’ye tokat atan polis hakkında tutuklanma istemiyle suç duyurusunda bulundu.

18 Aralık 2022’de İstanbul Kadıköy’deki hasta ve infazı yakılan tutukluların durumuna dikkat çekmek için devam eden Adalet Nöbeti eylemine polis müdahale etmiş ve polis memuru C.S HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat atmıştı. Müdahale sırasında polis memurunun Encü’ ye tokat attığı anlar Artı TV kameralarına yansımıştı.

Encü’nün avukatlarından Ramazan Demir, Encü’ye tokat atan polis memuru C.S hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

TOKAT ATAN POLİSİN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Savcılığa yapılan suç duyurusunda polis memuru C.S hakkında işkenceden işlem yapılması ve tutuklanması talep edldi. Suç duyurusunda şu ifadeler kullanıldı: “Anayasa ve yasaların kendisine yüklediği görev ve sorumluluk ile ilgisi olmayan kin ve nefret dolu bir karakter yapısı ile hareket ederek müvekkili ve onun temsil ettiği siyasi kimliği hedef aldığı açık olduğundan toplum için tehlikeli statüsünde kabul edilerek, kuvvetli suç şüphesi altında olması ve yeniden suç işleme eğilimi, polis olması itibariyle delillere etki etme ve değiştirme kabiliyeti nedeniyle TCK 94. Maddenin CMK 100. Maddede tanımlanan tutuklama nedenlerinden biri olarak sayıldığı da dikkate alınarak hakkında derhal gözaltı kararı verilip, devamında tutuklanması…” talep edildi.

Avukat Demir, tokat atan polisin diğer basın açıklamalarında da göstericilere şiddet uyguladığını ifade etti.

Demir suç duyurularının gerekçelerini şu şekilde açıkladı:

“Yine basına yansıyan haliyle benzer toplumsal olaylara müdahale anında katılımcılara karşı davranışları, sürekli olarak bireylere karşı saldırgan eğilimleri, polislik mesleği ile ilgisi olamayacak şekilde toplum için tehlikelilik hali de göz önünde bulundurularak görevden alınmasını ve silahına al konulmasını, temel hak ve özgürlüklerin ve özellikle adil yargılanma hakkı ve diğer evrensel hakların korunması, kişi ve kurumların mağdur edilmemesi bakımından, müvekkilin eski bir milletvekili ve halihazırda ülkenin 3. Büyük siyasi partisinin İstanbul il eş başkanı da olduğu gözetilerek, soruşturmanın yürütülmesinde asıl yetkili savcılığınız tarafından; soruşturma evresinin uluslararası sözleşmeler, AİHM kararları, Anayasa, kanunlar, yönetmelikler, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Adalet Bakanlığı tarafından çıkarılan genelgelerde açıklanan ilkeler doğrultusunda hızlı, etkin, adil, eksiksiz ve insan haklarına saygılı bir şekilde yapılarak delillerin derhal, tam ve hukuka uygun olarak toplanması suretiyle, yapılacak soruşturmadan kaynaklanan insan hakları ihlallerine fırsat verilmemesini, şikayet edilen suçlar ile ilgili yapılacak soruşturmanın, kolluk kuvvetlerine bırakılmayarak bizzat savcılığınız tarafından etkili ve yeterli bir şekilde yürütülmesi” talep edildi.

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version