Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EYT’yi kıl payı kaçıranlar: 48 saat ile 17 yıl kaybettim

EYT'yi kıl payı kaçıranlar: 48 saat ile 17 yıl kaybettim


Artı Gerçek – EYT düzenlemesi kapsamını kıl payı kaçıranlar, bu nedenle yıllar sonra emekli olabileceklerini söyleyerek tepki gösteriyor.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi 48 saat ile kaçıran Fethi Kirman 19 yıl ve Esra Pamuk da 17 yıl sonra emekli olacak. O dönemde çalışmalarına rağmen sigorta girişleri geç yapılan Kirman ve Pamuk, şimdi adaletli bir düzenleme yapılmasını bekliyor.

Kirman, “99 Ağustos’ta ilk sigorta girişimin olması gerekiyordu ama onlar 11 Eylül’de yapmışlar. Benim gibi bir sürü arkadaş var. 2 gün ile kaybediyoruz” dedi.

Esra Pamuk ise “48 saat ile 17 yıl kaybediyorum. Benim için büyük bir hayal kırıklığı” dedi. Pamuk, eşinin de EYT’li olduğunu ve kendisinden daha az prim günü olmasına rağmen emekli olacağını dile getirerek, “Mesela o, 5 bin gününü daha haziranda dolduracak. Ben 7 bini doldurduğum halde olamayacağım. Yani böyle çok insan vardır eminim benim gibi. 5 bin iş günü olmayan insan bile seviniyor şu anda, ‘emekli olacağım’ diye. Ben, 7 bin iş gününü doldurduğum halde sevinemiyorum. Çok haksızlık, adaletsizlik yani” diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version