Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Eşim en büyük yardımcımdı’ Serebral Palsi hastası Hakan Esat babasından 18 aydır ayrı

‘Eşim en büyük yardımcımdı’ Serebral Palsi hastası Hakan Esat babasından 18 aydır ayrı


15 Temmuz sonrası yaşanan kitlesel tutuklamalar ve hukuksuz yargılamalar on binlerce aileyi mağdur etti. Haksız yere özgürlüğünden olanlar bir yana, geride bıraktıkları eş ve çocukları büyük mağduriyetler yaşıyor. Kronik hasta ya da engelli bireyin olduğu ailelerde bu dram katlanıyor.

Kahramanmaraş’ta oturan Gökkaya ailesi, bu mağduriyeti derinden yaşayanlardan. Bold’dan Necdet Özel’in haberine göre, KHK’lı polis memuru baba Halit Gökkaya, 18 aydır cezaevinde. Serebral Palsi hastası Hakan Esat (8) ile Ahsen’in (4) tüm yükü anne Güldane Gökkaya’nın sırtında.

Doğuştan engelli 8 yaşındaki Hakan Esat, konuşamıyor, yürüyemiyor, desteksiz oturamıyor. Ağızdan aldığı besin nefes borusuna kaçınca boğulma krizi geçiren çocuk, mideye bağlanmış hortumdan sıvı mama ile besleniyor. Yaşıtlarına göre iri yapılı olan Hakan Esat, 23 kilo ağırlığında.

HAKAN ESAT’IN TÜM YÜKÜ ANNENİN SIRTINDA

Eşi cezaevine girdiğinden bu yana Esat’ın tüm ihtiyaçlarını tek başına üstlenen anne Güldane Gökkaya, Bold Medya’ya yaptığı açıklamada, ‘’En büyük yardımcım eşimdi. O gittiğinden beri gecem gündüzüm karıştı. Oğlum uykusunu alınca gecenin ortasında uyanıp bir daha uyumuyor. Yaşına rağmen iri olduğu için onu taşıyamaz oldum. Bel fıtığım nüksetti. Ağrılarımın üzerine çaresizlik eklenince ağlayarak rahatlıyorum” dedi.

SOSYAL HAYATIMIZ SIFIRLANDI

Acil işler dışında ev dışına çıkamadığını belirten Güldane Gökkaya, ‘’Bu süreçte ben de eşim de babalarımızı kaybettik. Dışarı çıkmam gerektiğinde annemi çağırıyorum. O evde kalıyor, ben işimi görüp hızla eve dönüyorum. Sosyal hayatımız sıfır. Eşim olsaydı hiç olmazsa ev gezmesine giderdik. Hepimiz rahatlardık. Oğlum ve kızımla ben nadiren ve kısa süreliğine kapının önüne çıkabiliyoruz’’ dedi.

AHSEN, DIŞARIDAKİ YAŞITLARINA İMRENİYOR

Günleri dört duvar arasında geçen Gökkaya ailesinde, en çok evin 4 yaşındaki kızı Ahsen’in canı sıkılıyor. Ahsen’in dışarıda nefes alması, anne annenin eve gelebilmesine bağlı. Güldane Gökkaya, ‘’Seyrek de olsa dışarı çıktığımızda Ahsen, yaşıtlarının babasıyla ilişkilerine özentiyle bakıyor. Bunu fark ettiğimde kızımın dikkatini dağıtıyorum. Artık babasını soruyor, ona aynı bahaneleri söylemekten ben sıkıldım’’ sözleriyle sitem etti.

NAKİL DİLEKÇELERİ SONUÇSUZ KALDI

Anne Güldane ve kızı Ahsen, ayda bir kez Kahramanmaraş’tan Osmaniye’ye açık görüşe gidiyor. Evde kalan Hakan Esat’a anneanne bakıyor. Aktarmalı yolculuklar küçük çocukla anneyi bir hayli yormuş. Eşinin verdiği nakil dilekçelerinin sonuçsuz kaldığından yakınan Güldane Gökkaya, ‘’Haksız cezalandırıldığının acısı bir yana, çektiğimiz yol çilesi cabası. Eşimi oturduğumuz şehre nakletseler hiç olmazsa oğlumuzu görüşe götürebilirim. Birbirlerini çok özlediler, bu küçük değişiklik bile bizi rahatlatacak.’’ dedi.

İki çocuğun yükünü tek başına taşıyan annenin gönlünden geçen ise hukuksuzluğun sona ermesi ve eşinin evine dönmesi.

Polis memuru Halit Gökkaya, gözaltına alındığında Kahramanmaraş Trafik Şube’de görev yapıyordu. 15 Temmuz’un hemen ertesindeki gözaltı dalgasında hapse atılan Gökkaya, 16 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu. Fişleme listelerinde adı geçtiği için BM ve AİHM’nin suç saymadığı fiillerden ötürü, 7 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.

Hükmü Yargıtay’da onanan eski polis memuru, halen Osmaniye Toprakkale Cezaevi’nde tutuluyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version