Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eş Şebab’tan Somali’de bombalı araçlarla saldırı: En az 10 kişi öldü, evler yıkıldı

Eş Şebab'tan Somali'de bombalı araçlarla saldırı: En az 10 kişi öldü, evler yıkıldı


El Kaide bağlantılı cihatçı örgüt Eş Şebab çarşamba günü ülkenin orta kısımlarında yer alan Hiraan bölgesinde iki bombalı araçla saldırı düzenledi.

Yerel halkın liderlerinden Ahmed Nur yaptığı açıklamada “Bu sabah iki büyük patlamayla uyandık. Yerle bir olmuş birçok ev gördük. Aralarında siviller, askerler ve “macawisley” savaşçılarının da bulunduğu en az 10 kişi öldü” dedi.

2007’den beri ülkede şeriat yasalarına dayalı bir yönetim kurmak amacıyla hükümetle savaşan Eş Şebab geçen sene Hiraan bölgesinden hükümet ve hükümet destekli yerel milis grubu “macawisley” tarafından püskürtülmüş ancak bölgede saldırılarına devam etmişti.

Mahas bölgesi polis yetkililerinden Mümin Muhammed Halane devlet radyosuna yaptığı açıklamada bombalı saldırıların birinin kendi evine yönelik olduğunu diğerinin ise federal hükümetten bir siyasetçinin evini hedef aldığını açıkladı. Eş Şebab ise yaptığı açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlenerek “mürtet asker ve milisleri hedef aldığı” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version