Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın başdanışmanı Ogan’dan İsveç’e: Nah girersiniz NATO’ya!

Erdoğan'ın başdanışmanı Ogan'dan İsveç'e: Nah girersiniz NATO’ya!


İsveç’in başkenti Stockholm’de tarihi belediye binası önünde toplanan protestocuların, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asması sonrasında Ankara-Stockholm hattında patlak veren gerilim sürüyor.

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström Dışişleri Bakanlığı’na çağrılırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Ayhan Ogan’dan küfürlü bir paylaşım geldi. “İsveç, PKK’ya teslim olmuş. Kendisini devlet zannediyor” diyen Ogan, “Bir daha Türkiye’de muhatap bulamayacaksınız. Nah girersiniz NATO’ya!” ifadelerini kullandı.

‘ÜSLUPTAN RAHATSIZ OLAN BAZI İYİ AİLE ÇOCUKLARI OLMUŞ’

Ogan, kullandığı sözcüğe tepki gösterenlere verdiği yanıtta da “Erdoğan’a dil uzatanın dilini, el uzatanın elini keseriz” dedi. Erdoğan’ın danışmanı, şu ifadeleri kullandı:

“Üsluptan rahatsız olan bazı iyi aile çocukları olmuş. Dünyanın en nazik başbakanı asıldı bu ülkede dünyanın çıtı çıkmadı. Biliyorum o günleri özlüyorsunuz. İsveç’in PKK nın nezaketin arkasına saklanmayın. Erdoğan’a dil uzatanın dilini, el uzatanın elini keseriz. Sıkıyorsa hodri meydan.”

İSVEÇ BAŞBAKANI: NATO BAŞVURUSUNU ETKİLEME RİSKİ VAR

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Stockholm’deki protestonun ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Seçilmiş bir cumhurbaşkanını belediye binası dışında idam ediliyormuş gibi tasvir etmek iğrenç” demişti. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da “iğrenç” nitelemesi yapıp, “Demokratik yollarla seçilmiş yabancı bir liderin bir tür sahte infazı gerçekleştiriliyor” diyerek eylemi kınamıştı. Kristersson, söz konusu eylemin İsveç’in NATO başvurusunu etkileme riski olduğunu belirtmişti.

Türkiye ise İsveç’in Ankara Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırmış, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “İsveç’in başkenti Stockholm’de Cumhurbaşkanımız aleyhine yapılan iğrenç ve menfur eylemi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Tepkimizi ve beklentimizi İsveç makamlarına ilettik. Somut adım atmaları hukukun ve yaptığımız anlaşmanın gereğidir” demişti.

ŞENTOP, İSVEÇLİ MEVKİDAŞININ ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan bu çirkin eylemin sorumluları hakkında gerekenin yapılması İsveç makamlarının sorumluluğundadır. Terörle mücadele ettiğimiz gibi teröre imkan sağlayanların da karşısında olacağız” ifadelerini kullanmıştı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da, İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocak’taki Türkiye’ye yapmayı planladığı resmi ziyareti iptal ettiği açıklanmıştı.

ERDOĞAN’DAN SUÇ DUYURUSU

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İsveç’in Stokholm kentinde, terör örgütü PKK tarafından organize edildiği anlaşılan gösterilerde, Cumhurbaşkanımızı hedef alan ve suç teşkil eden eylemler nedeniyle failler hakkında soruşturma açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” açıklaması yapmıştı. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version