Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan seçim öncesi ‘Roman açılımı’: ‘Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz’

Erdoğan'dan seçim öncesi 'Roman açılımı': 'Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz'


Artı Gerçek – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin son grup toplantısında seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmişti. Seçim tartışmalarının yürütüldüğü gündemde Erdoğan, Romanlara yönelik “müjdeleri” olduğunu ifade etti.

Bugün ‘2023 Roman Buluşması’nda konuşan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı bünyesinde “Roman Koordinasyon Merkezi” kurulacağını açıkladı.

“Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı 25 ilimizin valilikleri bünyesinde sizlerden birer koordinatör görev yapacak” diye belirten Erdoğan, Başka müjdeleri daha olduğunu duyurdu.

Hedeflerinin her Romana bir yuva olduğunu söyleyen Erdoğan konuşmasında, Romanlara yönelik sosyal konut projesi yapılacağını kaydetti.

Romanların bir kez daha yol arkadaşlığına talip olduğunu da dile getiren Erdoğan, “Birileri sadece oy istemek için kapınızı çalar ama bizi sizinle geçmişten gelen yol arkadaşlığımız var” ifadelerini kullandı.

ROMANLAR, AKP İKTİDARI TARAFINDAN SADECE SEÇİM DÖNEMİNDE HATIRLANMAKTAN RAHATSIZ

Birgün’den İlayda Kaya’nın 17 Ocak’ta yayımlanan haberine göre, kendilerinin geri plana atıldıklarını ifade eden Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk de AKP iktidarı tarafından sadece seçim döneminde hatırlandıklarını söylemişti.

Haberde bugün yapılan ‘Roman Buluşması’nın sorulması üzerine ise Öztürk, “20 yıldır iktidardalar ve biz artık kendilerinin verdikleri sözlere inanmıyoruz. Yapabilecekleri onca çalışma varken sessiz kaldılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 sene önce bir toplantısında ‘Devlet adına Romanlardan özür diliyorum’ demişti. 10 senedir kayda değer bir çalışma göremedik. İnsan hata yapmayacak ki özür dilemesin. Biz artık kandırılmak istemiyoruz. Romanların yaşadığı onlarca soruna bu zamana kadar çözüm bulmak isteseler bulmazlar mıydı? Bulabilirlerdi. Bunun hesabını kim verecek?” diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version