Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan imza yetkisi eleştirisi: Olmayan yetkiyi kullanmak sivil darbe teşebbüsüdür

Erdoğan'dan imza yetkisi eleştirisi: Olmayan yetkiyi kullanmak sivil darbe teşebbüsüdür


Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Esnaf Destek Paketi’ndeki toplam kredi miktarını 50 milyar lira artışla 150 milyar liraya çıkardıklarını duyurdu. Konuşmasında, muhalefet partilerinin oluşturduğu Altılı Masa’yı hedef alan Erdoğan, seçime 4-5 ay kalmasına rağmen karşısına bir cumhurbaşkanı adayı çıkarılmadığını söyledi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak” açıklaması için de “Anayasanın vermediği bir yetkiyi kullanmaya çalışmanın adı, demokrasi değil sivil darbe teşebbüsüdür” dedi.

Ankara Ticaret Odası Congresium’daki ‘Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması’na katılan Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

‘HOROZUN ÇOK OLDUĞU YERDE SABAH OLMAZMIŞ DERLER’

Seçim meydanında mücadele tek kişiyle olmuyor. Daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşımıza adaylar çıkmıştı şimdi seçime 4-5 ay kaldı hala karşımıza çıkabilen ve çıkartılabilen bir aday yok. Bir masa kurmuşlar etrafında altı kişi gözüküyor bir de gözükmeyen var yedinci. Toplanıp duruyorlar. Masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişiyle yönetecekleri kararı çıktı. 6 kaptan bir gemiyi batırır, tek kaptanla bir gemi gider. Görünürde 6 kişiyle Allah bilir aslında kaç kişiyle ülkeyi yönetmeye talibiz diyorlar. İki şoför bir arabaya muhakkak kaza yaptırır. Oyu millet verecek ülkeyi 6 kayyum yönetecek. Bırakın davul başkasının, tokmağın başkasının elinde olmasını, bir tane davula 6 tokmak birden inecek. Bu modeldeki Cumhurbaşkanı’nın Anadolu’daki insanımızın kargaları uzak tutsun diye koyduğu bostan korkuluğundan daha fazla iradesi olabilmesi mümkün mü? Bu millet bu oyunu bozar. Uzaktan kumandayla hareket edecek bir cumhurbaşkanı adayına oy verin demek, milletin aklıyla alay etmek demektir. Horozun çok olduğu yerde sabah olmazmış derler.

PARLAMENTER VAADİ, SİVİL DARBE TEŞEBBÜSÜDÜR: Bu ülkede geçmişte altı ayda bir seçim yapıldı. İstikrar kalmış mıydı? Hayır? Parlamenter sistem adı altında çıktıkları yolda döndüler dolaştılar eşi benzeri olmayan bir yolla devam ettiler. Anayasanın vermediği bir yetkiyi kullanmaya çalışmanın adı, demokrasi değil sivil darbe teşebbüsüdür. Milletimiz sivil vesayetine karşı çıkacak. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version