Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan başörtüsü teklifini referanduma götürme mesajı

Erdoğan'dan başörtüsü teklifini referanduma götürme mesajı


– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsüne ilişkin hazırladıkları anayasa değişikliği teklifiyle ilgili muhalefetin randevu vermemesinin ardından ‘referandum’ mesajı verdi.

İstanbul Eyüpsultan’da bulunan Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası açılış törenine katılan Erdoğan, başörtülü kadınlara yönelik engelleri kaldırdıklarını anlattı. Erdoğan şöyle konuştu:

‘HAMD OLSUN BAŞÖRTÜLÜ SUBAYLARIMIZ, HAKİMLERİMİZ VAR’

“Hamd olsun artık başörtülü valimiz de var. Allah’a hamd olsun artık silahlı kuvvetlerde başörtülü subaylarımız var. Bunlarla beraber yargıda hamd olsun artık hakimlerimiz, savcılarımız var. Olmaz diyorlardı. Er veya geç olacak dedik ve oldu. İmam Hatip okullarına ve meslek liselerimize yönelik kat sayı zulmü gibi adaletsizlikleri ortadan kaldırdık. Şu anda karşımda Şule Yüksel Şenler İmam Hatip’ten kızımız var. Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerinin tüm okullarımızda seçmeli ders olarak okutulmasına imkan sağladık. Kuran kurslarımızı ilim irfan yuvalarını hedef alan darbe dönemi ürünü düzenlemeleri tarihe gömdük. 27 Mayıs’tan 12 Eylül ve 28 Şubat’a kadar darbelerin mağdur ettiği toplum kesimlerinin haklarını iade ettik. Hiçbir insanımızın inancından, sakalından, saçından hayat tarzından dolayı ötekileştirilmediği bir huzur iklimini ülkemiz genelinde tesis ettik. Bugün kadınlarımız kılık kıyafetleri sebebiyle haksızlığa uğramadan hayatın her alanında sorumluluk üstlenebiliyor.”

‘DAHA DA GENİŞLETMEYİ ARZU EDİYORUZ’

“Şimdi atacağımız yeni bir adımla kadınlarımızın hak ve hürriyet alanlarını daha da genişletmeyi arzu ediyoruz. Kısa süre önce meclisimizin takdirini sunduğumuz anayasa değişikliği teklifi yasalaşması halinde bu reform sürecinin adeta zafer tacı olacaktır. Bu düzenleme kabul edilirse artık hiç kimse aklına estiğinde sosyal medya üzerinden bir gece yarısı eski yaraları deşmeye cesaret edemeyecektir. Allah’ın izniyle bir daha bu millete üniversite kapılarının önlerine kurulmuş ikna odası utancını kimse yaşatamayacak. Kadınlarımızın en temel hakkı olan kılık kıyafet özgürlüğü anayasal güvenceye kavuşturularak eski Türkiye heveslilerinin kursaklarına bir düğüm daha atılacaktır.”

KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRI

“Hani, madem bunu söyledin, gel bunu anayasal bir zemine oturtalım. Beraberce bu ülkede böyle bir sorun kalmasın dedim. Arkadaşlarım ziyarete gitmek istediler, beyefendiler ve hanımefendi ziyareti kabul etmedi. İşte bunlar bu kadar dürüst. Bunlarda dürüstlük diye bir şey aramayın, yok. Teklifimizle kadınlarımızın haklarını güçlendirme yanında aile kurumunu küresel odakların desteğiyle palazlanan ve giderek pervasızlaşan sapkın akımların saldırılarından da korumayı amaçlıyoruz.”

‘SAPKINLIK VİRÜSÜ’

“Özgürlük kılıfı altında toplumun taşıyıcı sütunu olan aile müessesesinin yok edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. İnsan fıtratına aykırı, sapkınlık virüsünün millet varlığımızı daha fazla zehirlemesinin önüne set çekmek istiyoruz. Kadınlarımız, aile yapımız, ve geleceğimiz adına hayati önemdeki anayasa değişikliği teklifine akıl, izan, ve sorumluluk sahibi hiç kimsenin, hiçbir milletvekilimizin hayır demeyeceğine inanıyorum. Temennimiz, meclisimizin 400’ün fevkinde bir oyla bu düzenlemeyi genel kurulda kabul ederek kadınlarımızın beklentilerine cevap vermesidir.”

‘KİLİDİ MİLLETİMİZİN İRADESİ AÇACAK’

“Son günlerde yaşanan kimi tartışmalar daha düne kadar sosyal medyadan ahkam kesenlerin yan çizmeye başladığını gösteriyor. Böyle bir meselede ipe un serilmesini ne milletimiz ne kadınlarımız affedecektir. Başörtüsü ve aile konusunda kaçak güreşmenin hiçbir bahanesi olamaz. Beklentimiz gerçekleşmez ve 400’ün altında bir meclis aritmetiği oluşursa bu durumda egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiyor muyuz? Öyleyse millete gideceğiz. Son sözü millet söyleyecek. Kilidi milletimizin iradesi açacak.” (DHA)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version