Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Hedefimiz 2053’te sıfır emisyona ulaşmak

Erdoğan: Sokak röportajları üzerinden operasyon düzenliyorlar


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon programını, bu çerçevede yürütülecek, araştırma, geliştirme ve yenilik adımlarını bizzat takip edeceğiz” dedi.

Erdoğan, Çankaya’da ‘Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon “AR-GE ve Yenilik Atılımı” Koordinasyon Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan, Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon “AR-GE ve Yenilik Atılımı” Koordinasyon Toplantısı’nda konuşuyor.

Canlı izlemek için; https://t.co/7qG7cWHyOE

— Erdoğan Dijital Medya (@RTEdijital) January 12, 2023

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Dışarıya gıptayla bakan bir Türkiye değil, çalışmaları ve projeleri mercek altına alınan bir Türkiye var. Avrupa başta olmak üzere Batı’nın kendisinin uygulamadığı ancak bize dayatma konusundaki maharetlerini gayet yakından biliyoruz.

‘VİZYONUMUZU YEŞİL KALKINMA OMURGASI ÜZERİNDE İNŞA ETTİK’

Yeşil kalkınma omurgası üzerinde inşa ettiğimiz 2053 vizyonumuzu bilim rehberliğinde hayata geçireceğiz. BM İklim Değişikliği toplantısında, bilim ve aciliyet başlığı taşıması bu bakımdan önemlidir.

Enerjiden tarıma, her alanda yürütülen bu çalışmaları kıymetli buluyoruz. Önümüzdeki dönemde TÜBİTAK başta olmak üzere, bu konuda ciddi birikimi olan kurumlarımızı etkin bir şekilde değerlendireceğiz. Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon programını, bu çerçevede yürütülecek, araştırma, geliştirme ve yenilik adımlarını bizzat takip edeceğiz. Bilim ve teknolojinin ekonomimize sağladığı yüksek katmayı ancak bu şekilde temin edebiliriz.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun hem tasarımında hem de inşasında en büyük katkıyı sizlerden bekliyoruz. Bilim diyoruz, zaten doğrudan size işaret ediyor. Dijital, üretim, verimlilik, iletişim, kalkınma diyoruz. Hepsinin temelinde bilim ve teknoloji var.

Elimizdeki tüm imkanları tüm insanlığın hizmetine sunacak bir anlayışla hareket edeceğiz. Elimizdeki bilim, teknoloji ve savunma imkanlarını tüm dost ve mazlum ülkelerle paylaştık.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version