Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan açıkladı: Memur ve emekli zammı yüzde 25

Erdoğan açıkladı: Memur ve emekli zammı yüzde 25


TÜİK’in açıkladığı tartışmalı enflasyon rakamının ardından memur ve emekli maaşına yapılan zam oranı da beklentilerin çok altında kaldı. Memur-Sen tarafından düzenlenen ‘Sözleşmeliye Kadro Şöleni’ töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan memur ve memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yüzde 25 zam yapıldığını duyurdu. Böylelikle, resmi enflasyon farkının üzerine sadece yüzde 8,5 ‘refah payı’ eklenmiş oldu.

ALİ YALÇIN’DAN ALKIŞLI DESTEK

Geçen hafta Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’le görüşen ve asgari ücrete yapılan yüzde 55’lik zammı hatırlatarak, ek zam istediklerini, özellikle büyükşehirlerde memurların kiralarını karşılamaz hale geldiklerini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Erdoğan’ın konuşmasına alkışlı destek verdiği görüldü.

Erdoğan’ın konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde iptal edilen seçimin hemen ardından işe alınan ve ikinci seçimin ardından işten çıkartılan işçilerin de yapılacak düzenlemeyle yeniden işbaşı yapacaklarını söylemesi dikkat çekti.

Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

YÜZDE 25 MÜJDESİ VERMEK İSTİYORUM: Enflasyondaki düşüş seyrinin devam edeceğini göreceğiz.Bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tamamen alıp. Önümüzdeki sene gündemimizden tamamen çıkartmayı hedefliyoruz. Maaş artış oranı yüzde 16.48 olarak ortaya çıkmıştır. SSK ve Bağ-kur emeklilerinde bu oran 15.4 olarak çıkmıştır. Memur, memur emeklileri ve emeklilerin maaş artış oranının yüzde 25 olacağının müjdesini vermek istiyorum.

ÇALIŞANLARI ENFLASYON KARŞISINDA EZDİRMEDİK: Kamu görevlilerimizi enflasyon karşısında asla ezdirmedik. En düşük devlet memuru aylığı sadece 392 TL iken biz bunu 2022 Temmuz’unda 9105 TL’ye yükselttik. Türkiye’nin son 20 yılı ücretli çalışanların enflasyon karşısında en güçlü olduğu ve asla ezilmediği yıllar olarak tarihe geçmiştir.

EŞ DURUMU MAZERETİ YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİYOR: Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak. Kısa süre önce yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelimizin kadro beklentilerine yanıt verdik. Geniş bir alandaki sözleşmeli personelimize kalıcı çözümler üretiyoruz.

SENDİKACILIK EMEKÇİNİN HUKUKUNU SAVUNMAKTIR: Sendikacılık, salt ücret pazarlığı yapmak değildir. İster kamu ister özel sektör olsun, emekçinin hukukunu savunmaktır. Sendikalar da hak ve adalet mücadelesinin en ön safında yer alır. Sendikaların etkinliğini ve gücünü belirleyen unsur toplumla aynı yöne bakmasıdır.

MEMUR-SEN’LE OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ: Ülkemiz son 20 yılda ideolojik sendikacılık zincirinden kurtulmuştur. Memur-Sen ile gelcekte de omuz omuza, yürek yüreğe yol yürümeye devam edeceğiz.

KUTUPLAŞMANIN KÖRÜKLENDİĞİNİ GÖRDÜK: Gerilimin, kutuplaşmanın körüklendiğini gördük. Kimi sendikaların piyon olarak kullanıldığını ve desteklendiğini gördük. Sendikacılık adı altında 5’li çete olarak darbecilere alkış tuttuğunu gördük. 27 Nisan bildirisinden Gezi olaylarına ve 15 Temmuz ihanetine kadar tüm saldırılardan üstesinden Memur-Sen camiasıyla birlikte geldik.

BELEDİYELERDEN ÇIKARILANLAR İŞİNE DÖNECEK: Büyükşehir belediyeleri dahil kapının önüne konanları gördük. Onlar yasal düzenleme ile görevlerinin başına dönecek.

İKİ SEÇİM ARASI 2 BİN 500 KİŞİ İŞE ALINMIŞTI

Erdoğan’ın, seçimden sonra belediyelerde işten çıkarılanların yasal düzenlemeyle yeniden işe başlatılacağını açıklaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) durumu yeniden gündeme getirdi. AKP’den gelen eleştiriler üzerine Murat Ongun, 30 Ağustos 2019’da İBB Sözcüsü olarak şu açıklamayı yapmıştı:

“İBB’deki iş akdi fesihleri ile ilgili bir kısım medyada kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesilmiş olup, bu kişiler iki seçim arası ya da seçimden hemen önce yapılan alımlardır. 2500 civarı yapılan toplam alımdan, şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan birinci derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir.” (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version