Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emine Şenyaşar hakkında iki yeni dava açıldı

Emine Şenyaşar hakkında iki yeni dava açıldı


Artı Gerçek – Emine Şenyaşar hakkında açıklan soruşturmalar davaya dönüştü. 690 gündür oğlu Ferit Şenyaşar ile Urfa Aliyesi önünde Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a “Hakaret” ettiği iddiasıyla açılan soruşturmalardan ikisinin davaya dönüşmesiyle toplamda 10 dava açılmış oldu.

Ailenin avukatlarından Nihat Şahin, Emine Şenyaşar hakkında adalet mücadelesi yürüttüğü için şu ana kadar 31 dosya açıldığını belirtti. Şahin, “Bunların 28’inde soruşturma yürütüldü. Birleştirmeler ve yetkisizlik kararları sonrası şu anda hali hazırda 10 açılan dava mevcut” ifadelerini kullandı.

Şenyaşar’ın sadece polis şiddetine değil yargı şiddetine de maruz kaldığını söyleyen Şahin, “Emine Şenyaşar’ın haykırışları, yakarışları davaya dönüşüyor. İfade özgürlüğü kapsamında ki bütün söylemleri bugün karşımıza dava olarak çıkıyor” dedi.

‘ŞENYAŞAR AİLESİNİN ADALET MÜCADELESİ YILMADAN DEVAM EDİYOR’

Şahin, soruşturmaların siyasi saiklerle açıldığını belirterek şunları söyledi:

“Adalet Nöbeti’ni bitirmeye dönük olan bu soruşturmalar ancak Emine Şenyaşar’ın mücadelesini engelleyememektedir.

Emine Şenyaşar, bugün hala Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdürmektedir. ‘Hakaret’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamalarıyla açılan soruşturmalar adalet talebine yöneliktir. Ancak bu yargı kıskacına rağmen Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi yılmadan devam ediyor.”(MA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version