Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emek ve Özgürlük İttifakı sahaya çıktı

Emek ve Özgürlük İttifakı sahaya çıktı


Osman ÇAKLI


– Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) Emek ve Özgürlük İttifakı ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, seçim yılında ilk ortak mitingini İstanbul Kartal’da yapıyor.

“Savaşa, yoksulluğa, baskıya dur diyelim. Birlikte değiştirelim” sloganıyla düzenlenen mitinge ittifak bileşenlerinin eş başkan, başkan ve sözcüleri katılıyor. Kortejde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Perihan Koca, Pelin Kahiloğulları, Juliana Gözen, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüleri Barış Kayaoğlu ve Dilşad Canbaz ile partililer yer aldı.

Kortejde, “Savaşa, yoksulluğa, baskılara dur diyelim. Birlikte değiştirelim” pankartı açıldı.

KÜRTÇE EZGİLER VE KARADENİZ ŞARKILARI İLE HALAY ÇEKİLİYOR

Doğrudan olarak miting alanına gelenler de vardı. Alanda Kürtçe ezgilerden Karadeniz şarkılarına uzanan çeşitli müziklerle halaylar çekiliyor, şarkılar söyleniyor.

BİNLERCE İNSAN KARTAL MEYDANI’NA YÜRÜDÜ

“Savaşa, yoksulluğa, baskıya dur diyelim. Birlikte değiştirelim” çağrısıyla organize edilen mitingde “halkların başka seçeneğinin olduğu” mesajları veriliyor.

SANCAR VE BULDAN ALKIŞLARLA KARŞILANDI

“Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganlarıyla yürüyen binlerce insan yürüyüşe katılan HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ı alkışlarla karşıladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde ilk arama noktasından sonra beş farklı yerde üst araması yapılıyor. Miting alanından çıkıp korteje katılmak isteyenler de tekrar arandı. Binlerce kişi yürüyüşü miting alanında sonlandırdığında alanda büyük bir coşku oluştu, alkış ve ıslık sesleri duyuldu.

ALAN MİTİNG BAŞLAMADAN DOLDU

Mitinge herhangi bir kortejde olmayıp, flama taşımayan çok sayıda insan da katılıyor. Meydan, miting başlamadan ve herkes içeri girmeden doldu.

‘BİZ OLMAZSAK TÜRKİYE OLMAZ’

Mitinge katılanlardan Mehmet isimli bir vatandaş, halkların üçüncü bir seçeneği olduğunu işaret ederek, “Ben HDP’liyim. Bugün büyük bir kitleyle buradayız. Vekillerimiz, başkanlarımızla birlikteyiz. Şunu unutmasınlar, partimize sahip çıkıyoruz. Biz olmazsak Türkiye olmaz” dedi. Fotoğrafını çektirirken de, boynundaki Selahattin Demirtaş atkısını gülerek gösterdi ve “Demirtaş yakışıklı çıksın” ifadelerini kullandı.

BARIŞ ANNELERİ, MEYDANA ZILGITLARLA GİRDİ

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, beyaz tülbentleriyle kortej halinde Kartal Meydanı’na zılgıtlarla girdi. Meydandaki kitle, Barış Annelerini alkışlarla karşıladı.

BAZI YOLLAR KAPTILDI

Miting bitimine kadar, Neyzen Tevfik Caddesi, Hükümet Baba Caddesi ve Savarona Caddesi Sahil Yolu bağlantısı trafiğe kapalı olacak. Bu yollara alternatif güzergahlar ise, D-100 Karayolu, Turgut Özal Bulvarı ve İstasyon Caddesi olarak belirlendi.

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version