Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elon Musk açıkladı: Twitter’da ‘dört bin karakter dönemi’ gelecek ay başlıyor

Tepkilerin ardından Musk'tan geri adım: Gazetecilerin hesapları yeniden aktif


– Twitter’ın CEO’su Elon Musk, sosyal medya platformunun en bilinen özelliklerinden biri olan karakter sınırının önümüzdeki ay değişeceğini duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Musk, hâlen yürürlükte olan 280 karakter sınırının şubat ayında 14 kattan fazla artarak 4 bine çıkarılacağını açıkladı.

Yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformunun tarihindeki en büyük değişikliklerden biri, ünlü 140 karakter sınırının 2017’de eski CEO Jack Dorsey yönetiminde ikiye katlanarak 280 karaktere çıkarılmasıydı.

ARAYÜZDE DE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Twitter’ı 40 milyar dolara (yaklaşık 800 milyar Türk Lirası) satın almasından bu yana şirketle ilgili önemli kararları 125 milyon takipçili hesabından duyurmaya devam eden Musk açıklamasında, uygulamanın arayüzünde de önemli değişiklikler yapılacağının sinyalini verdi. Buna göre, gelecek haftadan itibaren kullanıcılar ‘tavsiye edilen’ gönderiler ile takip ettikleri hesapların gönderileri arasında sağa/sola kaydırarak geçiş yapabilecek.

KULLANICILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Musk’ın açıklamasının ardından kullanıcılar, yeni karakter sınırının uygulanmaya başlaması hâlinde Twitter’ın ‘mikroblog’ özelliğini yitireceği eleştirisinde bulundu. Bir kullanıcı, uygulamanın hayata geçmesiyle Twitter ve Facebook gönderileri arasında bir fark kalmayacağını savunarak karara tepki gösterdi. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version