Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünya kucaklıyor, Erdoğan rejimi nefret kusuyor: Yeni Zelandalı’lar, Hizmet mensubu 63 mülteci aileyi, 4 gün evlerinde ağırlayacak

Dünya kucaklıyor, Erdoğan rejimi nefret kusuyor: Yeni Zelandalı’lar, Hizmet mensubu 63 mülteci aileyi, 4 gün evlerinde ağırlayacak


15 Temmuz Planlı Darbesi ile AKP ve MHP Koalisyon Hükümeti’nin, başta Türkiye olmak üzere yürüttüğü nefret dili ve soykırım uygulamasına rağmen, dünya ülkeleri Hizmet Hareketi mensuplarını bağrına basmaya devam ediyor. Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıkta ve dünyanın en uzak ülkesi olarak bilinen Yeni Zelandalı’lar, ülkesine iltica eden  63 kişiden oluşan Hizmet Hareketi mensubunu, evlerinde misafir etmeye hazırlanıyor. Yeni Zelanda’nın en popüler turistik beldesi olan Motueka Kasabası sakinleri, ülkeye iltica eden 14 aileye, aynı zamanda tatil yaptırmış olacaklar.

Motueka sakinleri, 63 kişiyi 4 gün boyunca evlerinde ağırlayacak

63 KİŞİDEN OLUŞAN 14 AİLE, 4 GÜN BOYUNCA TATİL YAPACAK

Yeni Zelanda’daki turizm beldesinin kalbi sayılan Motueka Kasabası sakinlerinin, Türkiye’de yaşanan zulüm nedeniyle, ülkelerine sığınan aileleri, dört gün boyunca evinde misafir edecekleri belirtildi. 19-23 Ocak arasında misafirlerini ağırlayacak olan Yeni Zelandalı’lar, her bir aileyi evinde yatılı olarak ağırlayacak. Ayrıca, sözkonusu tarihler arasında ise; kasabanın tarihi ve turistik yerlerini gezdirilecekleri kaydedildi.

THE GUARDIAN GAZETESİ, PROGRAMI MANŞETTEN DUYURDU

The Guardian Gazetesi “A welcome Mat for visiting Turkish Refugee Families’ manşetiyle okuyucularına duyurduğu haber için tam sayfa yer ayırdı. Dört gün devam edecek olan program ile ilgili detaylara da yer verilen haberde şu ifadeler yer aldı; “Yakın zamanda gelenler, Türkiye’deki politik nedenlerden dolayı ailelerini güvende tutmak için evlerini terk etmek zorunda kaldılar.

MÜLTECİ OLMAK BİR TERCİH DEĞİL

Tüm masrafların kasabanın değişik kurum ve kuruluşları tarafından karşılandığını belirten programın koordinatörü ve St. Andrews Motueka Uniting Church’ün Başkanı Janet Marsh, bunun bir ilk olduğunu söyledi. Mülteci olmanın bir tercih olmadığını, savaşlar ve siyasi düşüncelerden dolayı insanların ilticaya zorlandığına dikkat çeken Marsh, üç büyük İbrahim’i dinde misafirperverliğin olduğunun altını çizdi. Yaşanan zulümden dolayı Yeni Zelanda’ya iltica etmiş Hizmet Hareketi mensuplarının kasabalı sakinlerce evlerde misafir edileceğini belirten Başkan Marsh; “Dört gün boyunca bu ailelerle birlikte akşam yemeği yiyeceğiz. Ev sahibi ailelerin yanı sıra, aynı zamanda gelen aileler tarafından hazırlanacak bu yemekleri güzel bir ortamda yemiş olacağız. Özellikle bu önümüzdeki pazar gününü “Mülteci Pazarı” olarak karşılayacağız. Ve bu mülteci pazarını da “The Welcome Mat” diye adlandırıyoruz. Evlerimizde ağırladığınız ailelere hediyeler verebiliriz. Çünkü hediyeleşme, birçok kültür ve inançta var, bizde de öyle”dedi.

DÜNYA KUCAKLIYOR, ERDOĞAN REJİMİ NEFRET KUSUYOR

Öte yandan AKP Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün Almanya’nın Köln şehrindeki  Ülkü Ocakları’nda, kendine muhalif sürgün hayatını yaşayanları tehdit ederek, hedef alan kışkırtma ve nefret diline karşın, dünyanın ucu sayılan Yeni Zelandalı’lar ise; ülkelerine sığınan Hizmet mensubu 63 mülteciyi dört gün boyunca evlerinde ağırlıyor. 

Bu arada Almanya’da Düsseldorf savcılığı ise;AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün Neuss kentindeki yaptığı nefret içerikli konuşması hakkında inceleme başlattı. Neuss kenti polis yetkilileri, Açıkgöz hakkında sadece kendilerine yapılan 4 suç duyurusunun bulunduğunu bildirdi. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Düsseldorf savcılığı sözcüsü, AKP’li Açıkgöz’ün katıldığı etkinlik ve yaptığı konuşma hakkında inceleme başlatıldığını, bunların suç teşkil edip etmediğine bakıldığını açıkladı.

BU GÖRÜNTÜLER TEKRARLANMAMALI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, AKPli Açıkgöz’ün Neuss’ta yaptığı ve Kürtler ile Hizmet Hareketi mensuplarını hedef alan konuşmasıyla ilgili açıklamayla sert tepki göstererek; “Kışkırtma ve nefret söyleminin Almanya’da yeri yoktur” ifadelerinie yer vermşti. Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türk Büyükelçiliğini bu konuşma ile ilgili davet ettikleri belirtilerek, “Neuss’ta bir Türk milletvekilinin yaptığı gibi görüntüler tekrarlanmamalıdır. Kışkırtma ve nefret söyleminin Almanya’da yeri yoktur” denildi.

AKP’Lİ AÇIKGÖZ NE DEMİŞTİ?

Neuss Ülkü Ocakları’nda Kürtler ile Hizmet Hareketi mensuplarını hedef alan AKP’li Mustafa Açıkgöz, “Onlara Türkiye’de yaşam hakkı tanımadığımız gibi Almanya’da da tanımayacağız. Bunlara Türkiye’de yer vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle orada bitirdik, dünyanın neresinde olursa olsun saklandıkları delikten çıkarıp yok edeceğiz” dedi. (ZAMAN-Avustralya)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version