Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Dönmem’ dediği iddia edilen Mehmet Şimşek’ten yalanlama: Haberler kasıtlı ve hayal ürünü

'Dönmem' dediği iddia edilen Mehmet Şimşek'ten yalanlama: Haberler kasıtlı ve hayal ürünü


Eski maliye bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la uzun zaman sonra geçen ay ilk kez birlikte fotoğraf vermesinin ardından “Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile bana bırakmaz, dönmemin bir anlamı olmaz” dediğinin iddia edildiği haberi yalanladı. Şimşek, Türkiye’nin ekonomik koşullarını “Büyük tsunami geliyor” diye tarif ettiği de öne sürülen haberi “kasıtlı ve hayal ürünü” diye niteledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Şimşek, “Bugün Sözcü Gazetesi kaynaklı çeşitli platformlarda şahsıma atfedilen değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür. Seçim atmosferine girilen şu ortamda aziz milletimizden istirhamım, doğrudan şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz” dedi.

İDDİALAR NEYDİ?

Şimşek, 16 Aralık 2022’de Enerji Bakanlığı’nın düzenlediği “Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Törenine” katılmış ve Erdoğan’la birlikte kurdele kesmişti.

Sözcü gazetesinde bugün Veli Toprak imzasıyla yayımlanan haberde ise şu ifadeler yer almıştı: “Erdoğan’ı karşılama töreninde de bulunan Şimşek’in yıllar sonra Erdoğan’la fotoğraf vermesi, akıllara, ‘Nurettin Nebati’nin yerine Şimşek mi geliyor?’ sorusunu getirdi. Şimşek ise “Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile bana bırakmaz, dönmemin bir anlamı olmaz” dedi.”

Haberde, Şimşek’in iktidarın ekonomi politikasını da eleştirerek Türkiye’nin ekonomik koşullarını “Büyük tsunami geliyor” diye tarif ettiği, “Sürekli para basılıyor. ‘Zam yapmayın’ demekle enflasyon düşer mi” dediği öne sürülmüştü. İddiaya göre Şimşek, Erdoğan’la yan yana fotoğrafı için de yakın çevresine “Ben istemedim, adamları ayarladı” demişti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version