Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dışişleri’nden İsveç’e Türkiye karşıtı propaganda’ tepkisi

Dışişleri'nden İsveç'e Türkiye karşıtı propaganda' tepkisi


Artı Gerçek – Dışişleri Bakanlığı, İsveç’in başkenti Stockholm’de Kuran-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesinin ardından bu defa şehir merkezinde “PKK iltisaklı gruplarca Türkiye karşıtı propaganda eylemi” gerçekleştirilmesine izin verilmesine tepki içeren bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Bu eylem İsveç’in de imzacı olduğu Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir” denildi.

Stockholm’de bir araya gelen protestocular, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında geçen yaz imzalanan ve PKK iltisaklı grupların propaganda faaliyetlerinin engellenmesini öngören Üçlü Muhtıra’nın iptal edilmesini istedi.

YİNE KUKLA ASILDI

Grup tarafından yine ayaklarından bir direğe Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir kukla asıldı.

Bakanlık, bu gösteriye izin verilmesini kınayarak şu açıklamayı yaptı:

“İsveç’in başkenti Stokholm’de bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıya izin verilmesinin hemen ardından bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu eylem, terör örgütlerinin propagandasının engellenmesine dair, İsveç’in de imzacı olduğu, Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir.”

NE OLMUŞTU?

İsveç’te İslam karşıtı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri ve İsveç- Danimarka çifte vatandaşı Rasmus Paludan tepkilere rağmen Kuran-ı Kerim yaktı.

Dışişleri Bakanlığı, İsveç makamlarının bu eyleme izin vermesine tepki gösterdi.

Bakanlık açıklamasında “Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün (21 Ocak) kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur” dedi. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version