Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dışişleri Bakanlığı, Brezilya’daki baskını kınadı: Seçim sonuçlarına saygılı olunmalı

Dışişleri Bakanlığı, Brezilya'daki baskını kınadı: Seçim sonuçlarına saygılı olunmalı


Dışişleri Bakanlığı, Brezilya’daki devlet başkanlığı seçimlerini kaybeden aşırı sağcı Jair Bolsonaro’nun destekçilerinin Kongre binası, başkanlık saratı ve Yüksek Mahkeme’ye yönelik saldırılarını kınadı. Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Ülkede halkın iradesini yansıtan seçimlerin sonuçlarına ve demokratik süreçlere saygılı olunması önem taşımaktadır” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Brezilya’da Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva liderliğindeki Hükümet, Kongre ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik şiddet eylemlerini kınıyoruz.

Ülkede halkın iradesini yansıtan seçimlerin sonuçlarına ve demokratik süreçlere saygılı olunması önem taşımaktadır.

Bu eylemler karşısında Devlet Başkanı Lula da Silva hükümeti ve Brezilya halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Brezilya’da seçimleri kazanan solcu lider Luiz Inácio Lula da Silva’nın yemin ederek göreve başlamasından bir hafta sonra başkent Brasília’da düzenlenen saldırılarda, Bolsonaro’nun destekçileri ülkenin yasama, yürütme ve yargı organlarını hedef almıştı.

Yüksek Mahkeme binasının camları kırılırken, Kongre binasında yangınlar çıkmıştı. Başkanlık sarayı ve mahkeme binasından bazı objelerin çalındığı açıklanmıştı. Polis en az 300 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, saldırılar sırasında Brasília’da bulunmayan Lula öfkeli bir konuşma yaparak Bolsonaro’yu suçladı. Lula, saldırılara katılanları “vandallar, neo-faşistler ve fanatikler” olarak niteledi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version