Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deniz Poyraz tweeti için beraat kararı

Deniz Poyraz tweeti için beraat kararı


Artı Gerçek – İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yılmaz, Deniz Poyraz davasının soruşturma aşamasına ilişkin paylaşımı sebebiyle açılan davadan beraat etti.

Yılmaz’ın yargılandığı davanın ilk duruşması, İzmir 21’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” iddialarıyla yargılanan Yılmaz ve avukatları katıldı.

Yılmaz savunmasında, Deniz Poyraz davasına müdahil olarak katıldığını ve soruşturmanın talep edildiği gibi etkin bir şekilde yürütülmediğini söyledi. Yılmaz, “Bir hukukçu ve hak savunucusu olarak bu durumu kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bunu yaparken de savcıyı hedef göstermedim, soruşturma pratiğini eleştirdim. Yaptığım paylaşımda bir hedef gösterme ya da kasıt yoktur. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Mütalaasını sunan savcının Yılmaz’ın cezalandırılmasını talep etmesi üzerine, avukat Ruken Arslan, Özlem Yılmaz’ın üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığını ve aleyhte sunulan delilin hukuka aykırı olduğunu belirterek, müvekkilinin beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, her iki suçlama yönünden suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek, Yılmaz’ın beraatına karar verdi.

Davaya gerekçe gösterilen tweet şöyle:

(MA)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version