Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demokratik Modernite çalışanı Dişarı’ya ilişkin haberler suçlama konusu


İSTANBUL- Demokratik Modernite’nin tutuklu çalışanı Ramazan Dişarı hakkında düzenlenen iddianamede, HDP Bahçelievler saldırısında yaralanması ve bu nedenle hakkında yapılan haberler, sabit ev adresi ve sigortasının olmaması suçlama konusu yapıldı.

Demokratik Modernite dergisi çalışanı Ramazan Dişarı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tekirdağ İl Örgütü’nün 25 Eylül 2022’de yaptığı kongrede Demokratik Modernite dergisi dağıttığı sırada gözaltına alındı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan ve “Örgüt üyeliği” , “Örgüt propagandası”, “Örgüte finans sağlama” iddialarıyla suçlanan Dişarı, 26 Eylül’de aynı iddialarla tutuklandı. Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Dişarı hakkında 10 Ocak’ta iddianame düzenlendi.

SALDIRI SONRASI HABERLER SUÇLAMA KONUSU

İddianamede, Dişarı’nın dağıtığı derginin “Devlet ve Türkçülük” ile “Politika ve Özgürlük” sayıları suçlama konusu yapıldı. İddianamede, Dişarı’nın HDP Bahçelievler İlçe Örgütü’nde ırkçı Muhammed Eren Sütçü’nün silahlı saldırısına uğraması ve yapılan haberlerde isminin yer alması da suçlamalar arasında yer aldı. Suçlamalar arasından özellikle Mezopotamaya Ajansı’nın (MA) yaptığı haberlerin yer alması ve sorulması dikkat çekti.

EV ADRESİNİN OLMAMASI SUÇ!

İddianamede Dişarı’nın üzerinde bulunan 405 TL 75 Kuruşun yanı sıra banka yoluyla para gönderdiği isimler de suçlama olarak yer aldı. Dişarı’nın oturduğu eve adresini almaması, sigortasının da yatırılmamış olması da suçlamalar arasında yer aldı. Tekirdağ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianame, bu gün kabul edildi. İddianameyi kabul ettikten sonra tensip oluşturan mahkeme, Dişarı’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, ilk duruşmanın 7 Mart’ta yapılmasına karar verdi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version