Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde kiliseye saldırı: En az 5 ölü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde kiliseye saldırı: En az 5 ölü


Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin (DKC) Uganda sınırındaki kenti Kasindi’de Protestanlara ait bir kiliseye yapılan bombalı saldırıda en az beş kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı açıklandı. Bir yerel yetkili ölü sayısını 10 olarak verirken bir görgü tanığı ölen ve yaralananlar arasında çocukların da olduğunu söyledi.

Ordudan yapılan açıklamada pazar ayini sırasında yapılan saldırının IŞİD’e bağlılık yemini eden Demokratik İttifak Güçleri’nin (ADF) olduğu düşünüldüğü duyuruldu. Sözcü Anthony Mualushay Reuters’a telefonla verdiği demeçte, “Güvenlik önlemlerine rağmen, ilk göstergeler bu bombalı saldırının arkasında ADF olduğunu gösteriyor” dedi.

ADF’nin 2014 yılında bölgedeki saldırılarını artırmasından bu yana Kasindi’yi ilk kez hedef aldığı da açıklandı.1990’lı yılların sonundan beri Demokratik Kongo’da üslenen ancak Uganda hükümetiyle savaşan örgüte karşı iki ülke operasyonlar düzenlemişti. Son iki yılda yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan ADF 2019 yılında IŞİD’e bağlılık yemini etmişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version