Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demirtaş’dan AKP’ye: Yüzde 70 yüzde 30’dan büyüktür ve iktidar net olarak kaybediyor

Demirtaş: Örgütlenin, gerisi kolay


Edirne F Tipi Cezaevi’nde Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapmaya devam ediyor.

İktidarın seçimi kaybedeceğine dikkat çeken Demirtaş, hakkın yüzde 70’nin iktidarın değişmesi istediğini belirterek, “Bir matematik profesörü, yüzde 70’in yüzde 30’dan büyük olduğunu ve iktidarın net olarak kaybettiğini söylesin de herkes rahat etsin lütfen” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabında küçük bir kız çocuğunun ‘yetmiş otuzdan büyüktür tatlişkom’ videosuyla paylaşım yapan Demirtaş, şunları söyledi:

“Bir matematik profesörü, yüzde 70’in yüzde 30’dan büyük olduğunu ve iktidarın net olarak kaybettiğini söylesin de herkes rahat etsin lütfen. Hatta durun, şurada söylenmişi var:”

Öte yandan Demirtaş, daha önceki paylaşımlarında Erdoğan’ın adaylığına karşı Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi sunacağını söylemişti. Demirtaş paylaşımında şunları söylemişti:
“Erdoğan’ın yasa dışı ve gayrı meşru bir aday olarak seçime girmesi sağlanabilir ama pirupak bir aday olarak asla. Erdoğan’ın adaylığına karşı Yüksek Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi sunacağım. Erdoğan kral mı ki yasalar onu bağlamıyor? Kusura bakmayın, ben kralını tanımam.”(HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version