Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Davutoğlu: Altı partinin başkanı ülkeyi yönetecek

Davutoğlu yanıtladı: Erdoğan karşısında Kılıçdaroğlu'nu ister mi?


– Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Altılı Masa’nın adayının cumhurbaşkanı seçilmesi halinde genel başkanların kararlarda imza yetkisi olacağını açıklamasının ardından gelen eleştirilere yanıt verdi.

Partisinin Ankara il başkanlığının düzenlediği danışma meclisinde konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Altılı masa olarak ortak aday çıkaracağız. Bu aday cumhurbaşkanı olduktan sonra da altı partinin başkanı ülkeyi basiretle yönetmeye devam edecek. Ülkeyi bir kişiyle yönetmeyeceğiz dedik. Tayyip Erdoğan gibi tek başına yönetmeyecek dedik. Altı parti sorumluluk alarak, ülkeyi ortak akılla yönetecek dedik. Sonra bazı çevreler bizi eleştirdi. Az oy alan partilerin vesayeti olacak diye. Sen önce Tayyip Erdoğan’ın vesayetine bir şey söyle.”

‘KÜRTÇE YASAL BİR DİL OLACAK’

Davutoğlu, vaatlerini sıralarken, Kürtçeye dair de konuştu: “Türkiyeli her vatandaş eşittir. Biz hiç korkmadan söylüyoruz. Biz milli bir hareketiz. Birini dışlayarak milli olamazsınız. Bana Diyarbakır’da serok Ahmet diyenler burada da aynısını söylüyor.

Bizim iktidarımızda Kürtçe yasal bir dil olacak. Cemevleri, Kültür Bakanlığının altında bir müze evi gibi görülmeyecek. Saygı görecek, saygı duyulacak. KHK mağdurları ile ilgili en net ifadeleri parti programında biz yazdık. Gelecek Partisi ikiyüzlülerin partisi değildir. Biz Diyarbakır’da ne söylersek Ankara’da, Konya’da aynı şeyi söyleriz. Birisi Türkiye’de darbe yapacak olursa önce biz karşı çıkarız.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version