Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu üçüncü kez toplandı

Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu üçüncü kez toplandı


Artı Gerçek – TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu’nun üçüncü toplantısının ardından altı yaşından itibaren cinsel köleleştirmeye maruz kalan H.K.G ile ilgili bilgiler paylaşıldı. AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplanan komisyonda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, H.K.G.’nin talebi doğrultusunda kimlik bilgi ve belgelerinin değiştirildiğini söyledi.

Deşifre olmaması için gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hayata katılması konusunda gerekli destekleri verdiklerini söyleyen Ustaoğlu, DHA’da ye ralan habere göre H.K.G. ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Psikiyatri servisine yönlendirmeler yaptık, tedavi programları uyguladık ve psikolojik desteklerle de hala hizmetimizi sürdürüyoruz. Verdiğimiz desteklerle ilk geldiği andan şu ana baktığımızda duygu ve davranışlarının süreç içinde olumlu etkilendiğini, şu anda normale döndüğünü rahatlıkla ifade edebiliriz.”

‘ORTAOKUL DİPLOMASINI ALDI’

Ailesi tarafından okula gönderilmeyen H.K.G’nin ortaokul diplomasını aldığını söyleyen Ustaoğlu, şunları aktardı:

“Geçen hafta da sınavlarını verdi, ortaokul diplomasını aldı mağdur kadınımız. Bunlar bizlerin destekleriyle gerçekleşti. Meslek edindirme kurslarına devam ettirdik. Aşçılık kursuna devam etti ve şu anda da bir çalışma ortamını oluşturma gayreti içerisindeyiz. Gizlilik kararları çerçevesinde ve can güvenliği dolayısıyla yer değiştirme olduğu için sürekli bir çalışma imkanı olmuyor ama sürekli deşifre olmaması için gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hayata katılması konusunda gerekli destekleri veriyoruz”

‘MEVCUT TEDBİRLERİN YETERSİZ KALDIĞINI ANLADIK’

Ustaoğlu, ayrıca H.K.G.’nin talebi doğrultusunda kimlik bilgilerinin süresiz değiştirildiğini söyledi:

“H.K.G.’nin talebi doğrultusunda mevcut tedbirlerin kadın ve çocuğun korunması noktasında yetersiz kaldığını anladığımız için de 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgi ve belgelerinin süresiz olarak değiştirilmesini de sağladık.”

NE OLMUŞTU?

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken Kadir İstekli’yle imam nikahıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olduğu ortaya çıkmıştı. Timur Soykan’ın yaptığı haber sonrasında ülke gündemine oturan H.K.G davasında, tepkiler üzerine gözaltına alınan baba Gümüşel ve istismar faili Kadir İstekli tutuklanmıştı.

Gümüşel ve Kadir istekli’nin tutuklanmasının ardından 6 Ocak’ta olayı incelemek ve benzer olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis’te Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu kuruldu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version