Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çocuğunu Kobanê’de yitiren anne: Kürtler dünyayı vahşetten kurtardı


AMED – Türkiye’nin saldırı tehdidi altında bulunan Kobanê’de DAİŞ’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Rıdvan Eryılmaz’ın annesi Kudret Eryılmaz, “Kürtler, Kobanê’de dünyayı DAİŞ vahşetinden kurtardı. Şimdi tüm dünya Kobanê’ye sahip çıkmalı” dedi. 

 

DAİŞ’in 15 Eylül 2014 tarihinde işgal saldırıları başlattığı Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê kenti, 26 Ocak 2015’te tamamen DAİŞ’ten temizlendi. DAİŞ’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Rıdvan Eryılmaz’ın (Cafeda Dağ) annesi Kudret Eryılmaz, Türkiye’nin kente yönelik olası saldırılarına tepki göstererek, tüm dünyaya Kobanê’ye sahip çıkma çağrısında bulundu. 

 

Oğlunun 26 Nisan 2011’de mücadeleye katıldığını ifade eden Eryılmaz, bunda ise henüz 9 yaşındayken yaşamını yitiren amcasının etkisinin büyük olduğunu söyledi. Amcası yaşamını yitirdiği sırada oğlunun “Kanını yerde bırakmayacağım” dediğini aktaran anne Eryılmaz, “DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarının ardından Kobanê’ye geçti. Kobanê’ye saldırılar sürerken annem ve ben, Pirsus’a (Suruç) gittik. Rıdvan’ın Kobanê’de olduğunu bilmiyordum. Ama içimde bir his vardı, eve geldim babasına Rıdvan’ın Kobanê’ye geldiğini söyledim, ama inanmadı. Sınırda çocukları savaşta olan tüm anneler kendilerini savaşın içinde hissetti. Ne zaman sınıra bir yaralı gelse, bütün anneler orada bulunanların üzerine atlayıp ‘o çocuk benim’ dedi. Pirsus’ta şehitler için mezarlık yaptırdık ve onları oraya gömdük” diye belirtti. 

 

‘GENÇLER HAYATLARINI FEDA ETTİ’

 

Oğlunun değerlerine ve toprağına oldukça bağlı olduğunu söyleyen Eryılmaz, “O’na ‘Kurdistan’ın yükünü taşıyamazsınız’ diyordum. O ise halkına layık olacağını söylüyordu. Keşke onu canlı görebilseydim, hasreti hep içimde kaldı. Şehadet haberi geldikten sonra Pirsus’a gittik. ‘Ölüm olacaksa dahi şerefli ve haysiyetli olmalı’ dedim. Önce MEBYA-DER’e gittik ve cenazeyi teşhis etmek istediğimi söyledim. Ancak başvuru ve çabalarımıza rağmen cenazeyi 3 yılın ardından alabildik. Mezarın başında polislere, ‘Kürt çocukları terörist değil, hakikat şehitleridirler. Zulmü kabul etmediler direnerek can verdiler’ dedim. Kobanê özgürleştirilip yeniden inşa edildikten sonra yüreğimizdeki yaralar da iyileşmeye başladı. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Gençlerimiz IŞİD vahşetine karşı hayatlarını feda etti” diye konuştu. 

 

Türkiye’nin saldırı tehditlerine dikkati çeken anne Eryılmaz, şöyle dedi: “Kürtler, dünyayı DAİŞ vahşetinden kurtardı. Annelerin gözlerindeki yaşlar dursun, Türk, Arap, Kürt anneleri birbirinden farklı değil. Bu kirli savaş dursun. Kobanê, orada çocukları şehit olan anneler başta olmak üzere tüm Kürtler için kutsaldır. Kobanê bizim en kırılgan yerimizdir. Orada Kürt ve yabancı binlerce gencin kanı döküldü. Kobanê bizim kıblemizdir. Bir anne olarak tüm dünyaya Kobanê’ye sahip çıkma çağrısında bulunuyorum. Kobanê düşerse biz de düşeriz.” 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version