Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cinayet davasında Google’ın sunduğu deliller avukatları ayağa kaldırdı

Cinayet davasında Google'ın sunduğu deliller avukatları ayağa kaldırdı


TEPKİLER NEDEN?

ABD’de normalde bir suç soruşturmasında emniyet güçleri doğrudan şüphelinin yaptığı aramaları talep edebiliyor. Örneğin, bir dolandırıcılık soruşturmasında, şüphelinin yaptığı aramalar talep edilebilir ve o veriler arasında dolandırıcılık tekniklerine dair aramalar olup olmadığına bakılır. Fakat bahse konu davada tepkilerin bu kadar büyük olmasına neden olan nokta ise, ortada bir şüpheli yokken Google’a kurbanlara ait bilgilerin arama motorunda kimler tarafından aratıldığına ilişkin bilgilerin sorulması… Dilekçede “tersten anahtar sözcük arama tekniği” olarak geçen ifadenin açıklaması özetle bu şekilde.

Savunmanın dilekçesinde, anahtar sözcük arama talebinin verinin şüpheliye ait olup olmadığına ilişkin geleneksel arama taleplerinden ciddi şekilde farklı olduğu belirtildi. Dilekçede, “Soruşturma faaliyeti tersten yürütüldü. Önce sonra şüphelinin belirlenmesi gerekirdi” ifadesine yer verildi.

Dilekçede yer verilen bilgilere göre, soruşturma kapsamında Google’dan 3 arama talebinde bulunuldu ancak Google ilk ikisini reddetti. Savunma avukatları, Google’dan böyle bir talepte bulunulmasının milyarlarca kullanıcıyı ilgilendirdiğini ve bunun da Colorado ötesinde bir özel hayat endişesine neden olacağını belirtiyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version