Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cihatçı gruplar Burkina Faso’da onlarca kadını kaçırdı

Cihatçı gruplar Burkina Faso'da onlarca kadını kaçırdı


– Burkina Faso’nun kuzeyindeki Arbinda kentinde cihatçı gruplar yaklaşık 50 kadını kaçırdı. AFP’ye konuşan bir bölge sakini olayın, cihatçı grupların bölgedeki ablukası sebebiyle gıda kıtlığıyla boğuşan yerel halktan kadınların yaprak ve meyve toplamak için gruplar halinde dışarı çıktığı sırada yaşandığını belirtti.

Kaçırılmaya çalışılan kadınlardan bazılarının kurtulmasıyla duyulan olayın ardından açıklama yapan yerel yetkililer, kaçırma vakalarının perşembe ve cuma günü yaşandığını duyurdu. Yetkililer, yapılan aramalara rağmen kadınların bulunamadığını belirtti.

YEREL HALK KITLIKLA MÜCADELE EDİYOR

Son bir yılda iki kez askeri darbenin yapıldığı ülkede, IŞİD ve El Kaide bağlantılı cihatçı grupların silahlı ayaklanması bastırılamıyor. Yaklaşık 10 yıldır süren çatışmalar sebebiyle on binlerce kişinin öldüğü, iki milyon insanın göç etmek zorunda kaldığı Burkina Faso’nun birçok bölgesinde çatışmalar sebebiyle ekin ekilemiyor.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre ülkenin kuzey ve doğusunda bir milyon insan cihatçıların ablukasında yaşıyor. Çatışmaların en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Arbinda’da ise sivil halk sıklıkla cihatçı grupların saldırılarına maruz kalıyor. 2019’da Arbinda’ya saldıran cihatçı örgüt üyeleri 42 kişiyi öldürürken, 2021’in ağustos ayında Arbinda’ya girmeye çalışan bir konvoya yapılan saldırıda ise 65 sivil ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version