Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Özel: Erdoğan aday olursa YSK anayasa suçu işler, bolca başvuru yapılacağı aşikar

CHP'li Özgür Özel: Yarın Süleyman Soylu ile ilgili bir dosya açıklayacağım


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi için 14 Mayıs’ı işaret ederek üçüncü kez aday olacağını açıklaması sonrasında çıkan tartışma sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili neden sessiz kaldığına ilişkin soruya verdiği “Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK). O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok” yanıtı da eleştirilere neden olmuştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den Erdoğan’ın adaylığına ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Sözcü’den Başak Kaya’ya konuşan Özel, Erdoğan’ın anayasaya göre üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, “Eğer anayasaya uygun bir aday gösterilmez ve Erdoğan’ın isminde ısrar edilirse bu durumda YSK’ye bolca başvuru yapılacağı aşikardır. YSK de Erdoğan’ın adaylığını onaylarsa Anayasa suçu işler” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de, “Anayasada ‘dönem’ demiyor, ‘defa’ diyor. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak YSK anayasayı çiğner, hukuku guguk yaparsa aday olabilir. Top YSK’da olacak. Tek adam rejiminde hukuk, guguk oldu. Millet, anayasayı çiğneyenlere ve Türkiye’yi guguk devletine dönüştürenlere sandıkta gereken cezayı verir. Millet, demokratik hukuk devleti için, 14 Mayıs’ta, bu adaletsiz düzene ‘yeter’ diyecek” yorumunu yaptı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU, ‘İTİRAZ EDECEĞİN HİÇBİR YER YOK’ DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına sessiz kalmalarına dair şu açıklamayı yapmıştı:

“Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK). O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinde aynı zarfın içerisine 4 tane oy pusulası koyuyorsunuz. Efendim 3’ü doğru 1’i yanlış. Talimat geldi de onun için yaptılar. Dolayısıyla bizim Erdoğan’ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version