Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Erdoğan Toprak: YSK’ya yeni üye seçimi cemaat mensubiyetlerine göre belirlendi

YSK’nin yeni başkanı Ahmet Yener oldu


YSK’nın aldığı son kararla birlikte İstanbul’da seçimlerin iptaline ilişkin sunulan gerekçelerin tamamı düşmüş oldu.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, “YSK üye seçiminde adayların İskenderpaşa, İsmailağa cemaatleri, Hak Yolcular vb. gibi mensubiyetlerine, AKP-MHP yakınlığına göre desteklenmesi, kimsenin bundan rahatsızlık duymaması kabul edilemez. Böyle seçilmiş bir YSK’nın adil ve tarafsız bir seçim yöneteceğine inanmıyoruz” dedi.

Toprak, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelik seçimlerinde siyasi pazarlıklar yapıldığını belirterek, “Böyle seçilmiş bir YSK’dan, dürüst, adil, tarafsız ve eşit bir seçim yöneteceğine inanmamız isteniyor. İnanmıyoruz. Seçim ve sandık güvenliğini kendi gücümüzle sağlayacağız” diye konuştu.

“KAYGI VERİCİ”

ANKA’da yer alan habere göre Toprak, haftalık değerlendirme raporunda şunları kaydetti:

“YSK’da 24 Ocak’ta boşalan beş üyelik için Danıştay ve Yargıtay’da yapılan seçimlerde, Türkiye’nin en yüksek iki yargı kurumunda YSK üyeliği seçiminde yürütülen siyasi pazarlıklar, iktidar ittifakının kendi içinde yüksek yargıçların partisel yakınlıkları, tarikat-cemaatlerin güç mücadelesi çerçevesinde yaşananlar, ülkemiz ve demokrasimiz adına ve yüksek yargının getirildiği yer açısından kaygı verici.

YSK üye seçimlerinde adayların İskenderpaşa Cemaati, İsmailağa Cemaati, Hak Yolcular vb. cemaat mensubiyetlerine, AKP-MHP yakınlığı ve siyasi çizgisine göre parti desteklenmesi ve bunların apaçık yazılıp çizilmesi, kimsenin bundan rahatsızlık duymayıp sessizlikle geçiştirilmesi ne adalet ne vicdani olarak kabul edilemez.

Sandıkları ve oyları patlatarak tüm hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, planları ve oyunları bozacağız.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version